Nogomet

Porto odigrao prvenstvo bez poraza

Borna Rupnik • ponedjeljak, 16.05.2011.
Porto odigrao prvenstvo bez poraza
Foto: EPA

Nogometaši Porta, koji će u srijedu igrati finale Europske lige, u stilu su okončali domaću ligu. Nisu izgubili niti jednu jedinu utakmicu...

Pitanje prvaka Portugala momčad Porta riješila je i prije samog kraja, a posljednje je kolo tamošnje lige odgovorilo i na upit mogu li nogometaši Andrea Villas-Boasa zadržati nulu u rubrici poraza tijekom cijele sezone.

I uspjeli su: Porto je na gostovanju pobijedio Maritimo 2:0 i tako završio prvenstvo s 27 pobjeda u 30 utakmica, uz tri neriješena rezultata. Jedini koji su im uspjeli uzeti bod bili su Vitoria Guimaraes i Sporting iz Lisabona, koji su odigrali 1:1 s Portom na svojim terenima u 7. i 12. kolu, odnosno Pacos Ferreira, koji je odigrao 3:3 na Dragaou u 29. kolu.

Za završnu pobjedu Porta pobrinuli su se Varela i Walter još u prvom poluvremenu.

Drugo je mjesto Benfici, koja će zaigrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, treći je Sporting iz Lisabona, a četvrta Braga, Portov suparnik u finalu Europske lige u Dublinu. Peto je mjesto pripalo Vitoriji. Iz lige ispadaju Portimonense i Naval.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2011. u 12:17
    godinama im se divim, mogu biti drugima uzor kako se vodi klupska politika, skauting i sve ostalo.... ove sezone su pokazali da su zaista močni! dajte ljudima jedan lijepi biografski tekst o Portu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2011. u 11:52
    svaka čast.. da bar osvoje Europsku ligu :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.05.2011. u 08:59
    ako je suditi po rezultatima u prvenstvu, Braga nema šanse. Ali isto se tako govorilo kada je Braga igrala protiv Liverpoola... Iako obično navijam za slabije, ovoga puta navijam za Porto - koji mi je jedan od najdražih klubova...
    Obrisan korisnik