Nogomet

Pionirima Dragovoljca trofej u Njemačkoj

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 16.05.2011.
Pionirima Dragovoljca trofej u Njemačkoj

Mlađi pioniri Hrvatskog dragovoljca nastupili su na 49. izdanju Sparkasse Leverkusen Cupa. Momčad Marija Despotovića i Damira Haramine osvojila je prvo mjesto u konkurenciji 12 sastava...

Uz deset momčadi iz njemačke prve i druge lige na turniru su nastupili Hrvatski dragovoljac i belgijski Mechelen. Prolaz u polufinale mladi Dragovoljci tražili su kroz skupinu B u koju ih je ždrijeb smjestio uz FC Köln, SC Paderborn 07, KSV Hessen Kassel, SV Waldhof Mannheim i SC West Köln.

Sastav Marija Despotovića i Damira Haramine skupinu je prošao upisavši četiri pobjede i poraz uz gol razliku 8:1. Crni su i u polufinalu bili raspoloženi u završnici, s uvjerljivih 6:0 nadvisili su FC Remscheid i izborili priliku za osvajanje naslova najbolje momčadi.

Vezane vijesti

Selekcija mlađih pionira, igrača rođenih 1998. godine, u završnom je okršaju snage odmjerila sa SV Waldhofom iz Mannheima koji ih je u skupini svladao s minimalnih 1:0. Zagrebački sastav u finalu je pokazao da je taj poraz iz skupine bio izuzetak i s visokih 5:0 osvojio pobjednički trofej.

Trenerski dvojac pobjedničke momčadi ovaj je uspjeh ocijenio odličnim, posebno kada se u obzir uzme razlika u uvjetima sastava iz Sigeta i ostalih momčadi. Ova generacija Hrvatskog dragovoljca u domaćem se prvenstvu bori s Dinamom i Zagrebom za prvaka svog uzrasta.

Sparkasse Leverkusen Cup, finale:
Hrvatski dragovoljac - SV Waldhof Mannheim 5 : 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!