Rukomet

Zrnić i Vuković zabijali u finalu

Mario Glasnović • ponedjeljak, 16.05.2011.
Zrnić i Vuković zabijali u finalu
Foto: Dario Dodić

U prvoj utakmici finala Kupa pobjednika kupova Gummersbach je pobijedio momčad francuskoga Tremblayja. Nijemci su pobijedili s 30:28 i imaju veliku prednost pred uzvrat, od hrvatskih igrača u Gummersbachu raspoloženi su bili Drago Vuković i Vedran Zrnić.

Momčad Gummersbacha nalazi se pred obranom naslova Kupa pobjednika kupova. Aktualni prvaci u prvoj finalnoj utakmici su zasluženo svladali Tremblay rezultatom 30:28 i mirne glave čekaju uzvrat koji se igra u petak.

Gummersbach je od samog početka bio superiorniji. Nakon nekoliko minuta prvoga poluvremena imali su vodstvo od 9:5, a kasnije su ostvarili prednost od pet pogodaka razlike kada su poveli s 12:7. Tremblay se do poluvremena ipak trgnuo i smanjio deficit na tri pogotka razlike, bilo je 14:11.

U drugome poluvremenu Gummersbach je kroz većinu susreta održavao prednost od tri pogotka razlike i nije dopustio Francuzima približavanje i eventualni rezultatski preokret. U samoj završnici Tremblay je iskoristio opuštenost njemačke momčadi i uspio se približiti na dva pogotka razlike. U posljednjoj minuti Drouhin je pogodio iz sedmerca i postavio konačan rezultat utakmice 30:28.

Utakmicu je obilježila teška ozljeda Christopha Schindlera koji je ozlijedio gležanj nakon što je postigao pogodak za 29:24. Schindler je bio i najbolji pojedinac susreta, postigao je osam pogodaka za Gummersbach, a u domaćim redovima je najefikasniji bio Waeghe koji je postigao sedam golova.

Od hrvatskih rukometaša najefikasniji su bili Drago Vuković i Vedran Zrnić koji su postigli po pet pogodaka za svoju momčad. Hrvatski rukometaš koji nastupa za francusku reprezentaciju, Igor Anić, u pobjedi svoje momčadi sudjelovao je s dva pogotka. Dodajmo da su Vuković i Anić zaradili po jedno isključenje.

Kup kupova, finale, prva utakmica:
Tremblay en France – Vfl Gummersbach 28:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!