Tenis

Horvat: "Atmosfera lijepa, publike dovoljno"

Ivor Krapac • ponedjeljak, 16.05.2011.
Horvat: "Atmosfera lijepa, publike dovoljno"
Foto: Kristijan Komarica

Iako se činilo da će se to teško dogoditi, lijepa zagrebačka teniska tradicija nastavljena je i ove godine. Zagrebački Challenger doživio je svoje 16. izdanje, osim s muškim, ovog puta i sa ženskim turnirom, a iako su porazi svih hrvatskih aduta prije završnog vikenda smanjili zanimanje Zagrepčana za posljednje dane turnira, direktor Branimir Horvat ponovno je bio zadovoljan nakon što je sve završilo...

Rijetko kada ćete vidjeti Branka Horvata baš jako razočaranog ili čak tužnog na kraju nekog turnira kojeg vodi sa svojom ekipom, ali u veljači smo mogli doživjeti i takvu sliku. Na kraju PBZ Zagreb Indoorsa, Horvat nije mogao zadržati suze govoreći o zagrebačkom Challengeru kojem je tada prijetilo gašenje, što dovoljno pokazuje koliko mu tradicija koju je dotad gradio 15 godina znači, ali koji mjesec kasnije, s novim naslovnim sponzorom i nazivom Pliva Zagreb Open, turnir je ipak dočekao novo izdanje - i dočekat će ih još, kao što je direktor najavio nakon što je 16. ostavio za sobom.

Trojica četvrtfinalista

Uz Ivana Dodiga, u četvrtfinalu muškog turnira bili su i Nikola Mektić i Kristijan Mesaroš - Nikola nakon što je došao iz kvalifikacija, a Kristijan s pozivnicom za glavni ždrijeb: "Mektić je godinama dobivao pozivnice, a sada kad nije, napravio je svoj najbolji rezultat na našem turniru. Mesaroš je isto odlična priča tjedna za nama, odigrao je odlično na Istarskoj rivijeri i zaslužio je pozivnicu koju smo mu dali".

Trojica su stigla najdalje, a dodajmo i da su Antonio Veić i Borut Puc proslavili zvučne pobjede. Antonio je na startu zaskočio drugog nositelja Somdeva Devvarmana, dok je Borut ispratio četvrtopostavljenog Rubena Ramireza Hidalga, prošavši startne prepreke koje nisu izgledale povoljno.

"Nikad nije bilo neizvjesnije hoće li se turnir održati i jako smo sretni što se to ipak dogodilo. Muško-ženska varijanta je optimalna za nas", opisao je Horvat ono što se zbivalo u mjesec-dva za nama, sa zahvalom glavnom sponzoru koji je uskočio i spasio stvar.

Sve ostalo bilo je na igračima i igračicama koji su unatrag tjedan dana zaigrali na zemljanim terenima na Mladosti, u prvom redu domaćima, koji su odradili jako dobar posao kroz prvih pet dana. "Ne mogu reći da nije moglo biti bolje, prvih pet dana moglo bi se opisati kao nikad bolje, i igrom, i rezultatima i publikom", sažeo je direktor, dodajući da su ispadanja hrvatskih aduta u petak ostavila trag: "Žao mi je zbog posljednja dva dana, kada je nekako nestala neizvjesnost, onda je i interes bio manji".

"Naši su zaista bili jako blizu četvrtfinalu, prvenstveno Dodig protiv Kližana. Nakon toga, zanimalo nas je kako će Kližan igrati dan kasnije - činilo se da ga nitko neće zaustaviti ako nastavi igrati na toj razini, ali to se nije dogodilo", dodao je Horvat, koji je cjelokupni dojam turnira ocijenio vrlo pozitivnim: "Atmosfera je bila stvarno lijepa, a publike apsolutno dovoljno".

Pripomogao je i turnir tenisačica, na kojem su dvije Hrvatice bile mali korak do četvrtfinala - Tereza Mrdeža i Silvija Njirić propustile su odličnu priliku protiv Doroteje Erić, odnosno Natalie Piquion, koje su se kasnije srele u finalu.

Suradnja s naslovnim sponzorom bila je ugovorena samo za ovu godinu, a o mogućem nastavku tek slijede razgovori: "Radilo se o jednokratnom dogovoru, Pliva ove godine slavi 90 godina, a za dalje ćemo vidjeti - ne samo za ovaj turnir, nego za sve koje organiziramo".

"Činjenica da su bile pred pobjedom nad obje finalistice turnira najbolje pokazuje koliko je to sve bilo 'za dlaku'", opisao je Horvat, dodajući da se nadao da će na Mladosti igrati i najbolje rangirane Hrvatice - no, sve su imale drugačije planove: "Cilj nam je da muško-ženski turnir postane tradicija, a žao mi je što naše najbolje cure ovog puta nisu došle. Bili smo u kontaktu, ali odlučile su igrati na malo jačim turnirima, što je njihovo pravo".

Možda druge godine, za koju direktor ima ideju da ženski turnir bude izjednačen s muškim po nagradnom fondu, na 50 tisuća američkih dolara, dvostruko više nego je bilo u ovogodišnjem izdanju. No, za ostvarenje takvih planova još ima vremena, zasad je prerano reći nešto konkretnije...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!