Nogomet

Maccabi Haifa prvak Izraela

Josip Tolić • utorak, 17.05.2011.
Maccabi Haifa prvak Izraela
Foto: Sandro Donda

Pobjednik izraelske Premierlige za ovu sezonu momčad je Maccabija iz Haife. U pretposljednjem kolu drugog dijela prvenstva Zeleni su osigurali 12. naslov prvaka pobjedom nad Hapoel Kiryat Shmonom (2:0).

Momčad koju vodi izraelski stručnjak Elisha Levi zadržala je prvo mjesto koje je imala nakon prvog dijela prvenstva, u kojem je 16 klubova igralo po principu "svatko sa svakim" jednu utakmicu na domaćem, a jednu na gostujućem terenu. Na istom principu cjelokupno se prvenstvo odigrava u Hrvatskoj.

U drugom dijelu prvenstva, svojevrsnoj "Ligi za prvaka", sudjelovalo je šest prvoplasiranih ekipa, a tu se odigrava još pet kola. Kolo prije kraja prvenstva Haifa je matematički potvrdila osvajanje naslova slavljem nad Hapoel Kiryat Shmonom od 2:0. Drugoplasirani Hapoel Tel-Aviv zaostaje nedostižnih šest bodova i ići će u treće pretkolo Europske lige. Maccabi Tel-Aviv siguran je na trećem mjestu i ide u drugo pretkolo ovog natjecanja, a u završnom kolu saznat ćemo i posljednjeg europskog putnika za čije se mjesto bore Bnei Yehuda (30) i Maccabi Netanya (27 bodova).

37-godišnji stoper Maccabija iz Haife Arik Benado, nakon osvajanja svog devetog naslova prvaka, izjavio je: "Pokazali smo jačinu kolektiva budući da smo osvojili prvenstvo bez četiri važna igrača koja su otišla u inozemstvo." Trener Levi dodao je: "Posao (u ovom klubu, op.a.) još nije gotov. Na putu smo da osvojimo dvostruku krunu jer nas u finalu Kupa čeka dvoboj protiv Hapoela iz Tel-Aviva."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!