Košarka

Dallasu već i dosadili treninzi

Mario Majdić Natrlin • utorak, 17.05.2011.
Dallasu već i dosadili treninzi
Foto: EPA

Nakon predivno izrežirane polufinalne serije u kojoj su "metlom" iz natjecanja izbacili aktualne prvake LA Lakerse, Dallas Mavericksi kreću u lov prema vrhu Zapada u finalu protiv mladog Oklahoma City Thundera. Hoće li im problem predstavljati poprilično druga pauza između te dvije serije?

Jason Kidd i Dallas Mavericksi sve su oduševili fantastičnom predstavom protiv LA Lakersa. "Odradili" su ih u četiri utakmice i nakon toga imali pauzu od čak devet dana uoči večerašnjeg početka finalne serije Zapada protiv Oklahoma City Thundera, koji su igrali u nedjelju i u sedmoj utakmici pobjedom nad Memphis Grizzliesima izborili spoj s Dallasom.

"Mislim da je najvažnije da se osjećamo dobro. Sretni smo što serija napokon započinje. Voljeli bismo da je krenula već u nedjelju, ali počinje sada. Odmor kojeg smo imali je gotov. Moramo početi igrati košarku", izjavio je 38-godišnji Kidd, peti najstariji igrač lige.

Iako je Kiddu i drugim veteranima u momčadi Mavsa odmor sigurno dobro došao, jedna od glavnih nepoznanica je kako će Dallas reagirati nakon takve pauze i jesu li zadržali potrebnu oštrinu. Tyson Chandler je spreman zaigrati protiv nekih drugih lica.

"Jučer je na treningu bilo malo nervoze, tako da mislim da je postalo očito kako smo spremni igrati protiv nekog drugog."

Chandlerov priključak momčadi ove sezone nedvojbeno je poboljšao momčad, osobito u obrani. Thunder je prošle sezone u razmjeni s Hornetsima doveo Chandlera, ali su od razmjene odustali nakon što Chandler nije prošao liječnički. Na ljeto su mu priliku pružili Mavericksi. Protiv Oklahoma Cityja Chandler ove sezone bilježi prosjek od 12,7 poena i 15,3 skoka.

"Nije vam potrebna dodatna motivacija, ali ja je sigurno imam", ustanovio je Chandler.

"Imali smo sreće. Nismo znali što očekivati jer je bio ozlijeđen dvije godine", rekao je Dirk Nowitzki i naglasio: "Cijelu godinu govorim - on je naš MVP."

Jedan od razloga Dallasovog uspjeha u ovom doigravanju sigurno je njihova klupa koja je odlično reagirala. Osobito je kvalitetno dosadašnji dio odigrao Jason Terry koji želi nadigrati klupu Thundera koju predvodi James Harden.

"Pokušat ću odigrati bolje od cijele njihove klupe. To je ono što želim. Čija god klupa odigra bolje ta momčad je u prednosti", izjavio je Terry koji klupu dijeli s raspoloženim J.J. Bareom, Predragom Stojakovićem i centrom Brendanom Haywoodom koji ima iznimno važnu ulogu u obrani.

Individualni dvoboji bit će jako zanimljivi aspekt ove serije. Mavericksi osobitu pažnju polažu na plan pokrivanja atletičnog razigravača Russella Westbrooka. Prvu priliku dobit će bek-šuter Dallasa DeShawn Stevenson, određeno vrijeme na njemu će provesti i Kidd, ali u Teksasu su svjesni da će cijela obrana morati sudjelovati u zadržavanju brzog i agresivnog Westbrooka koji je u sedmoj utakmici serije protiv Memphisa upisao triple-double učinak.

"Sva petorica ga moramo pokušati kontrolirati, držati ga izvan reketa što više možemo i natjerati ga da šutira iz vana. Vrlo je atletičan i brz i sigurno će doći do reketa, ali moramo se truditi da ga držimo izvan njega", smatra J.J.Barea.

Mavericksi su najefikasnija šuterska momčad doigravanja s postotkom od 47 %, a trice šutiraju čak 41,9 % - najbolje od svih preostalih momčadi. U rapsodičnoj četvrtoj utakmici protiv Lakersa, ubacili su 20 trica i njima veoma rano prelomili utakmicu. Trener Rick Carlisle očekuje puno aktivniju obranu Thundera kada su u pitanju trice.

"Oklahoma City će braniti sve i ništa neće biti lagano."

Serija počinje noćas u Dallasu, Mavericksi kao treći nositelji imaju prednost domaćeg terena, a igrat će se u poprilično brzom ritmu - svaki drugi dan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2011. u 23:51
    Istina "makyds" uvijek kad gledan Oklahomu sitin se zeleno-žutih iz Seatllea, oni su bili mili momčad s povijesti.... jbga to je američki sport, samo lova, lova i lova...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2011. u 22:27
    ako i osvoje naslov za koju godinu, za mene su uvijek Seattle Supersonicksi...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2011. u 20:33
    Ma idemooo Miami......
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2011. u 20:04
    misliš ajmo Oklahoma Chicken..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.05.2011. u 19:42
    ako če dallas onako šutirat kako je šutirao protiv lakersa...4-0 bez problema,al sumljam da če ponovit onakvu šutersku večer.bit če to uska serija ali zbog iskustva koje dallas ima ja misli ad ce proć dalje 4-2 ili 4-3.
    Obrisan korisnik