Nogomet

Perišić dva, Leko sjajan, Genku naslov

Mario Glasnović • utorak, 17.05.2011.
Perišić dva, Leko sjajan, Genku naslov
Foto: Davor Sajko

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić nastavlja sa sjajnom formom u dresu Club Bruggea. Perišić je u pobjedi svoje momčadi nad Gentom dva puta bio strijelac. Osim Perišića strijelac je bio i Ivan Leko koji je u pobjedi Lokerena protiv Anderlechta sudjelovao i s dvije asistencije. U posljednjem kolu doigravanja Genk je remijem sa Standardom na domaćem terenu osvojio naslov prvaka Belgije.

Ivan Perišić bio je dvostruki strijelac u pobjedi Club Bruggea nad Gentom. 22-godišnji hrvatski reprezentativac donio je vodstvo svojoj momčadi u 18. minuti. Na 2:0 povećao je belgijski veznjak Odjidja - Ofoe pogotkom u 36. minuti. Konačnih 3:0 postavio je Perišić svojim drugim pogotkom, ukupno 22. u cijeloj sezoni.

Peti Hrvat

Nakon Josipa Webera, Marija Stanića, Roberta Špehara i Branka Strupara, Ivan Perišić postao je peti hrvatski nogometaš koji na kraju sezone predvodi ljestvicu najboljih strijelaca belgijskog prvenstva.

Bivši igrač Hajduka Ivan Leko postigao je pogodak za Lokeren u pobjedi svoje momčadi protiv Anderlechta. Leko je pogodio za 1:1 u 42. minuti utakmice. Lokeren je tri puta gubio, ali se uspio vratiti i na kraju osvojiti sva tri boda. Ivan Leko uz pogodak svojoj momčadi pomogao je i s dvije asistencije, a Lokeren je slavio s 4:3.

Genk je remijem protiv Standarda osvojio naslov prvaka Belgije. Prije utakmice Genku je bio potreban samo bod da bi potvrdio titulu najbolje momčadi u Belgiji. Iako su gubili s 1:0 sve do 79. minute, pogotkom Nigerijca Nwangange osvojili su bod koji im je donio treću titulu u klupskoj povijesti.

Genk uz drugoplasirani Standard ide u kvalifikacije za Ligu prvaka, trećeplasirani Anderlecht igrat će treće pretkolo Europske lige, dok će Club Brugge ići u dodatno pretkolo za nastup u Europskoj ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik18.05.2011. u 11:44
    Jos nije sigurno u koje pretkolo Europske Lige ce Club Brugge. Ako Westerlo izgubi finale kupa, ova dva kluba igrat ce 'majstorice' koje ce odluciti o tome. Ivanu hvala i cestitke na tituli najboljeg strijelca. Neka mu je sa srecom u Bundesligi, mislim da mu ona lezi.
    lambik
  • Obrisan korisnik18.05.2011. u 09:04
    Borussia je našla dobrog napadača. Nadam se da će se prilagoditi prije nego se prilagodio Mandžukić...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.05.2011. u 07:10
    Svaka čast! A sada u Bundesligu i pokaži im kakav si napadač ;)
    Obrisan korisnik
  • beaver18.05.2011. u 02:29
    startna pozicija protiv gruzije??? mora da ju je izborio i on i jelavic
    beaver