Rukomet

Kiel novi pobjednik Super Globea

Josip Piršljin • srijeda, 18.05.2011.
Kiel novi pobjednik Super Globea
Foto: EPA

Rukometaši njemačkog Kiela osvojili su peto izdanje IHF Super Globea, svjetskog klupskog prvenstva. U katarskoj Dohi bili su bolji u finalu od branitelja naslova Ciudad Reala rezultatom 28:25. Hrvatski reprezentativci u redovima Al-Rayyana osvojili su ukupno sedmo mjesto.

Aktualni europski prvaci, rukometaši THW Kiela, osvojili su svoj prvi Super Globe. U finalnom susretu svladali su Ciudad Real, premda su Španjolci na poluvremenu vodili s četiri pogotka prednosti (14:10). Početkom drugog dijela sastav Talanta Dujšebajeva imao je i pet golova viška, no tada Nijemci postižu sedam pogodaka zaredom i prelaze u vodstvo 17:15.

Do kraja susreta Kiel je uspio zadržati svoju prednost, te su slavili s 28:25. U ekipi pobjednika najbolji je bio Marcus Ahlm sa sedam golova, a na suprotnoj strani bivši igrač Zagreba Kiril Lazarov koji se šest puta upisivao u strijelce. Na vratima Kiela ponovno je bio sjajan Thierry Omeyer s 18 obrana, dok je Arpad Šterbik skupio njih 12.

U utakmici za sedmo mjesto katarski klub Al-Rayyan je uvjerljivo pobijedio prvake Oceanije australski Southern Stars. Al-Rayyan je na ovom turniru sudjelovao zahvaljujući pozivnici, te je tom prilikom koristio usluge petorice hrvatskih rukometaša, no u susretu za sedmo mjesto u sastavu nije bilo Jakova Gojuna i Marka Bagarića.

Od naših reprezentativaca nastupili su Manuel Štrlek, Marko Kopljar i Mirko Aliliović. Štrlek je na terenu proveo 15 minuta i za to vrijeme postigao tri pogotka od četiri pokušaja, dok se Kopljar u strijelce upisao samo jednom. Alilović je branio 20 minuta i skupio sedam obrana.

Borbu za peto mjesto vodili su domaćin Al-Sadd i brazilski Pinheiros, prvak Pan-Amerike. Katarski klub je izgubio rezultatom 39:36, a najbolji u njihovim redovima bio je hrvatski rukometaš Renato Sulić koji je postigao devet pogodaka. Brončanu medalju osvojili su prvaci Azije, libanonski Al-Sadd koji je s 28:23 bio bolji od afričkog prvaka Al-Zamaleka iz Egipta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometTop tema
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 11:12
    popularizacija a ovi arapi uzimaju igrače iz europe.. nek daju onda svojim dečkima igrat, nek dobiju kantu od 30 golova i dobro..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 00:14
    Nije jer mu je svrha popularizacija rukometa u svijetu.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.05.2011. u 23:41
    koje glupo natjecanje
    Obrisan korisnik