Nogomet

Toplak: "Poraz ne dolazi u obzir"

Iz VaraždinaIvana Strahija • četvrtak, 19.05.2011.
Toplak: "Poraz ne dolazi u obzir"
Foto: Kristijan Komarica

Lošim su se rezultatima u posljednja četiri kola Varaždinci doveli u situaciju da se bore za goli opstanak u društvu najboljih. S obzirom na to da su već osigurali nastup u pretkolu Europske lige, takvo im što zbilja nije trebalo.

Varaždinu cijela sezona ovisi o jednoj utakmici, onoj u subotu protiv Intera, na domaćem travnjaku. Pripremi su se posvetili zdušno: "Zbilja smo odlično radili, bazirali smo se na intenzivnoj, živoj i agresivnoj igri, a igrači su u potpunosti shvatili koliko je toga na vagi", rekao je trener Samir Toplak.

Subotnjeg protivnika izuzetno cijene: "Inter je sigurno hit sezone. To je dobra, kompaktna ekipa bez zvijezda, koja je napravila odličan rezultat. Naravno, nisu radili greške koje smo radili mi, posebno u obrani, jer imaju u tom dijelu ekipe iskusnije igrače i teško primaju golove. Morat ćemo biti strpljivi da probijemo Interov blok, agresivni u igri prema naprijed i ni na sekundu se ne smijemo opustiti", najavio je Toplak.

Osniva se NK Varteks?

Interesantan komadičak informacije pristigao je iz neslužbenog izvora novinarima koji su bili na konferenciji za medije u četvrtak. Čini se da zasada nepoznata skupina interesenata planira registrirati ime NK Varteks, što bi naravno značilo da se NK Varaždin više nikad ne bi mogao vratiti na to svoje povijesno ime. Koliko u tome ima istine pokazat će vrijeme.

Iako neiskusniji, Varaždinci po mišljenju svog trenera ipak imaju veliku prednost: "Na našoj je strani veliki i jaki motiv. Znam iz svojih igračkih dana, kad su se igrala zadnja kola a mi se nismo imali zašto boriti, već smo bili na odmoru, a takva je situacija s Interom."

O porazu i onome što bi on mogao sa sobom donijeti, Toplak nije želio ni razmišljati. "Poraz ne dolazi u obzir i o njemu uopće ne razmišljamo."

U ekipi će varaždinskom strategu faliti Conjar, koji je kartoniran, a nema dobrih vijesti ni od zvijezde ekipe, Vugrinca, koji do sad zbog problema s koljenom nije odradio ni jedan trening. Također, kako je Dreven tek počeo s liječenjem slomljenih kosti šake, na golu će opet morati biti Krklec, za kojeg su novinari pitali je li se oporavio od 'petarde' na Maksimiru.

"Ma apsolutno da jest. Mi smo ga ohrabrivali prije Šibenika i tamo je odradio dobar posao. Mislim da je spreman za Inter", uvjerava Toplak. Trener Varaždina još polaže nade u oporavak Vugrinca, pa je najavio sastav: Krklec – Tkalčić, Sušec, D. Škvorc, Kvesić – Punčec, Šafarić – F. Škvorc, Glavica, Glavina – Vugrinec.

Poziv na bojkot

Koncentraciju na važnu utakmicu igračima je možda pomutio poziv na bojkot finala Kupa, uzvratne utakmice s Dinamom, koja Varaždince očekuje iduće srijede. Navijačka skupina White Stones objavila je proglas u kojem traži da svi oni koji se smatraju navijačima Varteksa bojkotiraju utakmicu, i to zbog pet njima važnih argumenata: Zato što je njihovom klubu otet identitet promjenom imena, zato što 'NK Varaždin Varaždin iz Varaždina' nema ni povijest ni tradiciju, zato što u klub od promjene imena nije stigao ni jedan novi sponzor, zato što igrači i radna zajednica nisu primili plaće od studenog te zato što predsjednik kluba Zlatko Horvat daje lažna obećanja koja ne namjerava ispuniti.

White Stonesi stoga organiziraju gledanje utakmice na video-zidu, a trenera Samira Toplaka novinari su zamolili za komentar poziva na bojkot: "Moram priznati da prvi puta čujem za to i ne shvaćam te argumente. Kao trener mogu samo kazati da su igrači apsolutno zaslužili pune tribine jer su mnogo puta dokazali koliko vole svoj klub. Pokušat ćemo pobijediti Dinamo i završiti sezonu u pozitivnom tonu."

Tome je Toplak dodao: "Ja bih najradije da se svi okrenemo pozitivi, a ne negativnim stvarima, jer prepiranje baš nikome ne donosi ništa dobroga."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.05.2011. u 17:44
    bez obzira na sve....SAMO VARTEKS !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2011. u 15:36
    i kaj na kraju bum pljeskal igraćima , a ne toplaku i upravi i onda si budu oni to prisvojili,druga liga je realno rješenje i to se bu dogodilo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2011. u 13:44
    Ja se nadam da bumo dobili Inter...al opet, stari porblemi su i dalje tu...nema para...sve mi se čini da budu na ljeto otišli oba Škvorca, Punčec, Krklec, Šimek i još neki...i da bude tu jako malo para ili čak ni to...ili privatizacija ili stečaj...I U DOBRU I U ZLU, OSTAJEM VJERAN VARTEKSU!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2011. u 11:27
    i da; horvat ima samo halucinacije.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik20.05.2011. u 11:23
    dodaj još nekaj. neki od igrača su skužili da love baš i nebu. a ako traže raskid ugovora, vjerojatno nikad nebudu vidli ni kune. pa su počeli razmišljati o sudskoj tužbi. pa se bojim da bi to moglo pokrenuti lavinu tužbi koje bi u konačnici mogle dovesti do stečaja.
    Obrisan korisnik