Nogomet

Tomislav Šokota ostao bez kluba

Mario Glasnović • petak, 20.05.2011.
Tomislav Šokota ostao bez kluba
Foto: Dejan Popek

Bivši član zagrebačkog Dinama Tomislav Šokota napustio je redove slovenske Olimpije. 34-godišnjem napadaču ugovor je isticao na kraju sezone, ali ga je njegov klub odlučio pustiti ranije zbog ozljede.

Olimpija iz Ljubljane zahvalila se Tomislavu Šokoti na suradnji i otpustila ga je dva kola prije kraja prvenstva. Bivši napadač Dinama zbog ozljede je završio sezonu, a budući da mu ugovor s klubom ističe na kraju sezone, Olimpija ga je odlučila pustiti.

34-godišnji napadač tako je postao slobodan igrač i može tražiti angažman u svome šestom klubu u karijeri. Šokota je karijeru počeo u mlađim uzrastima Samobora, a prvi profesionalni klub bio mu je Dinamo gdje igrao do 2001. godine. Nakon toga kupila ga je portugalska Benfica za milijun i pol eura.

Za lisabonski klub nastupao je četiri sezone, a nakon toga prelazi u Porto gdje se nije previše naigrao. Portugalsku avanturu završio je povratkom u Dinamo. Godinu poslije otišao je u belgijski Lokeren da bi na početku ove sezone potpisao za Olimpiju. Šokota je osam puta nastupio za reprezentaciju Hrvatske, a u nacionalnom dresu postigao je dva pogotka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.05.2011. u 16:46
    Znajući Mamića, možda ga i dovede.
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo920.05.2011. u 13:50
    nekad potencijal,danas ili ti vec neko vrijeme propali igrač,šteta
    Ronaldo9