Nogomet

Posrnuli Galatasaray izabrao trenera

Borna Rupnik • petak, 20.05.2011.
Posrnuli Galatasaray izabrao trenera
Foto: EPA

Katastrofalna sezona turskog Galatasaraya ipak će završiti u obećavajućim tonovima za simpatizere tog kluba. Na klupu se vraća bivši izbornik Fatih Terim...

57-godišnji Fatih Terim preuzet će vođenje Galatasaraya po treći put u svojoj karijeri. Uprava turskog velikana objavila je da je dogovoreno potpisivanje trogodišnjeg ugovora.

Terim je na klupu Galatasaraya sjedao 1996. i 2002. godine, a 2000. godine je odveo Turke do osvajanja Kupa Uefe, no Galatasaray sljedeće sezone neće igrati u europskim natjecanjima. U prvenstvu su kolo prije kraja tek na devetom mjestu.

Za vodećim dvojcem (Fenerbahče i Trabzonspor) zaostaju punih 36 bodova.

Galatasaray su u posljednje vrijeme vodili Nizozemac Frank Rijkaard te Rumunj Gheorghe Hagi, koji se u Istanbulu uspio zadržati samo pet mjeseci. Otkaz je dobio u ožujku.

Terim iza sebe ima i trenerske epizode u Fiorentini i Milanu, a na Hrvatima dobro poznatom Europskom prvenstvu 2008. godine odveo je tursku reprezentaciju do polufinala i ispadanja od Njemačke. U četvrtfinalu su nakon trilera u završnici izbacili izabranike Slavena Bilića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.05.2011. u 16:07
    Imperator se vraća.
    Obrisan korisnik