Nogomet

Celtic osvojio škotski kup

Mario Glasnović • nedjelja, 22.05.2011.
Celtic osvojio škotski kup
Foto: Ante Pažanin

Momčad Celtica osvojila je svoj prvi naslov ove sezone i prekinula sušu trofeja koja traje od 2008. godine. Celtic je u finalu na Hampden Parku uvjerljivo svladao momčad Motherwella, bilo je 3:0 i tako 35. put u svojoj povijesti osvojio naslov pobjednika škotskog kupa.

Nakon što je u finalu škotskog Liga kupa izgubio od Rangersa, a u prvenstvu u posljednjim kolima pokleknuo i poklonio naslov svojim rivalima, Celtic je uspio osvojiti trofej ove sezone. U svojem 54. finalu škotskoga kupa Celtic je po 35. put uspio slaviti i osvojiti naslov pobjednika.

Celtic je u vodstvo došao u 32. minuti kada je južnokorejski reprezentativac Ki Sung-Yueng sjajnim udarcem s dvadesetak metara matirao vratara Motherwella Darrena Randolpha. S minimalnim vodstvom Celtica otišlo se na odmor.

U nastavku utakmice vidjeli smo još dva pogotka. U 76. minuti kapetan Motherwella Stephen Craigan nespretnom reakcijom je gurnuo loptu u svoju mrežu, a konačnih 3:0 i veliko slavlje navijača Celtica zapečatio je Charlie Mulgrew fantastičnim slobodnim udarcem dvije minute prije kraja utakmice.

Celtic je osvojenim kupom prekinuo sušu trofeja jer su posljednji naslov prvaka osvojili 2008. godine, a škotski kup godinu prije. Osvojili su i škotski Liga kup u sezoni 2008./2009., ali prvenstvo i kup su ipak daleko cjenjeniji u škotskome nogometu.

Škotski kup, finale:
Motherwell – Celtic 0:3


Motherwell 0-3 Celtic Highligths by mand7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.05.2011. u 11:49
    well done bhoys..iduće sezone i prvenstvo:)
    Obrisan korisnik