Nogomet

Video: Porto šesticom do trećeg trofeja

Borna Rupnik • ponedjeljak, 23.05.2011.
Video: Porto šesticom do trećeg trofeja
Foto: EPA

Nogometaši Porta upotpunili su svoju sjajnu sezonu osvajanjem Portugalskog kupa. Vitoria iz Guimaraesa dobro se držala prvih pola sata, no tada je krenulo igračima Andrea Villas-Boasa...

Odlično su finale Portugalskog kupa odigrali Porto i Vitoria Guimaraes, pogotovo prvo poluvrijeme, u kojemu su gledatelji u Lisabonu mogli vidjeti čak sedam pogodaka.

Porto je poveo već u trećoj minuti preko Jamesa Rodrigueza, ali je njegov suigrač Alvaro Pereira pospremio loptu u svoju mrežu u 21. minuti za 1:1. Nakon dva sljedeća napada, u naredne dvije minute na semaforu je zahvaljujući pogocima Varele pa Edgara stajalo 2:2.

U 36. minuti je Rolando pogodio za treće vodstvo Porta na susretu, a Vitoria je kapitulaciju potpisala u posljednjim minutama prvog dijela. Tada su im mrežu zatresli još Hulk i ponovno James Rodriguez, a 5:2 na odmoru Porto više nije mogao ispustiti.

U nastavku je James Rodriguez upotpunio svoj hat-trick, a momčad Andrea Villas-Boasa, koja je zaigrala bez Falcaoa, upotpunila je svoj sezonski hat-trick trofeja. Osvojili su domaće prvenstvo bez poraza, kao i Europsku ligu te domaći Kup.

Portugalski kup, finale:
Porto - Vitoria Guimaraes 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 13:36
    toje izvanredna ekipa,puni su želje !
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 11:48
    premočno! baš sam sretan zbog njih...nadam se da će ekipa ostati na okupu skupa sa trenerom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 11:20
    Cestitke.
    Obrisan korisnik