Tenis

Lučić na Šarapovu, Ljubo protiv Indijca

Iz Pariza:Maja Giljanović • ponedjeljak, 23.05.2011.
Lučić na Šarapovu, Ljubo protiv Indijca

Trećeg dana Roland Garrosa na teren izlazi i posljednje dvoje hrvatskih predstavnika, jedina od dama Mirjana Lučić i posljednji od mušketira Ivan Ljubičić. Ždrijeb Mikici nije bio naklonjen, čeka je bivša prva tenisačica svijeta Marija Šarapova, a Ljubo je izvukao Somdeva Devvarmana.

Nakon poraza redom Marina Čilića (Ramirez-Hidalgo), Ivana Dodiga (Riba) i Ive Karlovića (Del Potro) Antonio Veić je protiv Pabla Cuevasa (4:6, 6:3, 6:2, 3:1) spasio stvar, a trećeg dana drugog Grand Slama sezone Lošinjaninu se u drugom kolu mogu pridružiti i Ivan Ljubičić i Mirjana Lučić.

Mikicu doduše ždrijeb nije pomazio, ali tko zna, možda je inspirira stadion Philippe Chatrier i pokaže se nagaznom minom za bivšu prvu tenisačicu svijeta Mariju Šarapovu. 29-godišnjakinji je ovo šesti nastup na pariškoj zemlji: 1999. izgubila je u prvom kolu od Arantxe Sanchez-Vicario), 2000. na startu je bolja bila Silvia Plischke, 2001. je iz kvalifikacija dogurala do trećeg kola (Jennifer Capriati), godinu dana poslije preko kvalifikacija do drugog kola (Tatjana Panova), a 2003. je ispala u drugom kolu kvalifikacija (Gala Leon-Garcia).

Lučić je u idealnom trenutku dobila injekciju samopouzdanja, prošli tjedan je prošla kvalifikacije i dvije runde u Strasbourgu, pobijedila je među ostalima i kolegicu bivšu polufinalisticu Wimbledona Jelenu Dokić (6:2, 6:2), a u četvrtfinalu je i drugi turnir zaredom nakon prvog kola u Rimu (6:2, 6:7, 1:6) izgubila od Anabel Medine Garrigues (4:6, 4:6).

HRVATI, 3. DAN

LUČIĆ – Šarapova (7)
Philippe Chatrier, drugi meč iza 11
LJUBIČIĆ – Devvarman
Teren broj 3, 11 sati

Problem je samo što je i Šarapova proigrala u pravom trenutku, sedma nositeljica je u Rimu prije dva tjedna otišla do kraja i u finalu protiv aktualne finalistice Roland Garrosa Samanthe Stosur (6:2, 6:4) osvojila svoj 23. naslov u karijeri i najveći na zemljanoj podlozi. Šarapova je u Parizu najdalje dogurala do polufinala 2007. (Ivanović), još je tri puta igrala u četvrtfinalu, a prošle godine je kapitulirala u trećem kolu protiv Justine Henin.

Lučić i Šarapova dosad nisu igrale, a prvi se put sastaju i Ljubičić i Devvarman. Protiv 26-godišnjeg Indijca koji je ovog tjedna na 66. mjestu ATP rang-liste 29 pozicija iza Ljube bivši polufinalist otvara svoj 12. nastup na Roladn Garrosu. Prije puta u Pariz bivši treći tenisač svijeta je izjavio: "Možda zemlja nije moja idealna podloga, ali Roland Garros mi je najdraži Grand Slam. Ovdje sam dogurao najdalje" (u polufinalu ga je Rafael Nadal pobijedio 6:4, 6:2, 7:6, nap. a.) “a ovdje sam ostvario i jednu od najdražih pobjeda u karijeri kad sam prije tri godine u trećem kolu protiv Davidenka okrenuo 0:2 u setovima“.

Ljubičić brani prošlogodišnjih 90 bodova osvojenih protiv Yen-Hsun Lua i Mardyja Fisha (u trećem je kolu izgubio od Thomaza Belluccija 6:7, 2:6, 4:6), a Devvarman je jedini nastup u glavnom ždrijebu drugog Grand Slama sezone imao prošle godine kad je nakon prolaza kroz kvalifikacije u prvom kolu u pet setova izgubio od Marca Chiudinellija (3:6, 6:3, 3:6, 6:3, 3:6). Indijac je nakon finala Johannesburga (Anderson) početkom sezone jedini jači rezultat ostvario u Beogradu gdje je prije mjesec dana dogurao do četvrtfinala (Tipsarević), a u Pariz je stigao s dva poraza u prvom kolu uzastopce, od Adriana Mannarina u Nici (3:6, 6:7) i Veića na Challengeru u Zagrebu (3:6, 2:6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!