Nogomet

Ajax potpisao najboljeg igrača lige

Borna Rupnik • utorak, 24.05.2011.
Ajax potpisao najboljeg igrača lige
Foto: EPA

Nizozemski Ajax, koji je nedavno vratio naslov prvaka u svoje vitrine, pojačao se za iduću sezonu igračem koji je proglašen najboljim u cijeloj ligi...

Novopečeni prvak Nizozemske, amsterdamski Ajax, u iduću će sezonu ući jači za 29-godišnjeg Thea Janssena, koji je za zasad nepoznati iznos potpisao dvogodišnji ugovor s Kopljanicima. Nizozemac je po završetku sezone proglašen najboljim igračem prvenstva.

Dolazi iz Twentea, za koji je ove sezone u prvenstvu postigao 13 golova, no to nije bilo dovoljno u utrci s Ajaxom za prvo mjesto. Ajax je pobijedio u posljednjem kolu, u odlučujućem međusobnom susretu tih momčadi.

No, Twente je osvojio domaći kup i plasirao se u četvrtfinale Europske lige, a Janssen se od svog sada već bivšeg kluba oprostio lijepim riječima.

"Odlazim iz Twentea s pozitivnim osjećajima. Oni su vrhunski klub, a to će ostati i iduće sezone. Moj je cilj ponovno biti prvakom Nizozemske, a pod vodstvom trenera Preud'hommea dobio sam više slobode u igri. On mi je od prvog dana govorio da ću postati najbolji igrač lige", rekao je Theo Janssen.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!