Košarka

Tomas i Ukić bolji od Vujčića

Tea Lokas • utorak, 24.05.2011.
Tomas i Ukić bolji od Vujčića
Foto: Kristijan Komarica

Prvi okršaj između Fenerbahčea i Efes Pilsena u doigravanju turskog prvenstva dogodio se već u polufinalu, a ogromnu prednost je nakon 40 minuta na terenu stvorila momčad Ukića i Tomasa, svladavši Vujčićeve rezultatom 79:70 koji ih (obzirom na početnih 1-0) sada dovodi u odličnu poziciju...

Dobar start imala je ekipa Efes Pilsena predvodeći igru u prvoj četvrtini susreta koja je okončana rezultatom 19:18, iako je prednost mogla biti i veća od samo pola koša. Naime, Vujčić, Thornton i ekipa u jednom su trenutku imali 17:9, no tada se "probudio" naš Tomas, ubrzanim ritmom rastopivši razliku koju su njegovi protivnici izgradili.

U drugom dijelu Fenerbahče je preuzeo vodstvo (24:21), a Efes je pokušavao održati malu prednost do poluvremena kako bi eventualno u drugom dijelu posložili redove i žešće zaprijetili Feneru. Poluvrijeme je završilo rezultatom 37:35, a u nastavku su se Pivari ponovno uzdignuli i "pobjegli" na 46:39, no ne zadugo.

Spahijini igrači pokazuju zašto su prvaci regularnog dijela prvenstva i vrlo brzo poravnavaju rezultat, a unatoč tvrdom orahu kakav je Efes Pilsen koji je još jednom stvorio laganu prednost, Fener u drugom dijelu posljednje četvrtine umiruje svoje navijače i na semafor upisuje naoko uvjerljivih 79:70.

Hrvatski predstavnici u Turskoj imali su vrlo dobre učinke u ovom polufinalnom susretu. Ukić je upisao 12 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je njegov suigrač Tomas zabilježio 13 poena, uz tri skoka. Vujčić je za njihove protivnike ubacio 12 poena, upisao pet skokova i tri dodavanja. Najbolje su učinke imali za Fener Omer Onan (15), a za Efes Kerem Gonlum (18).

Uvjerljivo ili ne, Neven Spahija zagazio je jednom nogom u finale obzirom da je sada ukupno 2-0 u korist njegove momčadi, što znači da im je potrebna još jedna pobjeda za ostvarenje tog cilja.

Prvu meč loptu mogu iskoristiti već u petak, 27. svibnja, u 20 sati i 30 minuta.

Polufinale doigravanja, prva utakmica:
Fenerbahče - Efes Pilsen 79:70 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!