Hrvatski kup, Finale, 25.05.2011, 20:10 h, Gradski stadion Varaždin, gledatelja: 3500
Suci: Domagoj Vučkov (Rijeka), Djedović (Osijek), Šimčić (Koprivnica)
Varaždin
Varaždin
Nikola Šafarić 6'
1:3(1:0) Dinamo
Luis Ezequiel Ibáñez 62'
Milan Badelj 70'
Fatos Beqiraj 82'
Dinamo

Dinamu u Varaždinu dvostruka kruna

Iz Varaždina:Ivana Strahija • srijeda, 25.05.2011.
Dinamu u Varaždinu dvostruka kruna
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Možda su se Varaždinci nečemu i nadali, no Dinamo je nakon skromnog prvog poluvremena ubacio u višu brzinu u drugom dijelu utakmice i uz pobjedu osvojio i Rabuzinovo Sunce.

Varaždinci su u susret krenuli s velikim zaostatkom od 1:5 iz prvog susreta, ali isto tako svjesni da nemaju što izgubiti. Ne čudi stoga njihova dobra igra u prvih 45 minuta, miljama daleko od slabog izdanja na Maksimiru.

Prvu su priliku imali tako Šafarić i Kvesić, potom pokušava uzvratiti Badelj, no već u šestoj minuti Varaždin vodi. Šafarić je izveo slobodnjak s lijeve strane, malo van 16 metara iskosa, i kroz ruke vratara Kelave uvalio loptu u mrežu, na opće čuđenje Dinamovaca.

Nakon toga udarce na gol piše samo Dinamo, redaju se u prilikama Badelj, Tomečak i Sammir, a mladi Kovačić u 20. minuti s 20 metara trese prečku varaždinskog gola. Imaju gosti par slobodnih udaraca, kao i udaraca iz kuta, no do kraja poluvremena nisu uspjeli izjednačiti.

Iako nisu imali udarac na gol, treba spomenuti priliku koju su u 35. minuti iskombinirali Aganović i Glavina, koju su međutim pročitali, i opasnost na vrijeme otklonili, igrači Dinamove zadnje linije.

Mrmić

U 73. minuti je domaći trener odlučio zamijeniti – golmana. Umjesto Denisa Krkleca pred gol je stao Ante Mrmić, sin legendarnog golmana Marijana Mrmića, danas trenera vratara hrvatske reprezentacije. Iako mlad, Mrmić se nije dao smesti kad ga je odmah po ulasku pokušao iznenaditi Ibanez.

Na odmor se odlazi s 1:0, a drugo poluvrijeme šansom opet otvaraju domaći. Tkalčić ubacuje, ali je Glavica nespretan pred Dinamovim golom. Rezultat ovog puta, unatoč tom početnom naletu Varaždinaca, mijenjaju gosti. Ibanez je izveo slobodni udarac s tridesetak metara, lopta je proletjela nisko pored živog zida i odsjela u nebranjenom dijelu mreže Varaždina.

Nakon što su primili izjednačujući pogodak, Varaždinci se ipak nisu predali, a Filip Škvorc i Golubar pokušavaju ugroziti Kelavu. Uzalud im međutim trud, gostujuća je obrana dobra i ne popušta. U 70. pak su minuti domaćima potopljene zbilja sve nade koje su mogli i oni najoptimističniji imati. Tada je naime Tomečak pucao, lopta se odbila do Badelja na drugoj vratnici, a njemu je ostalo poslati je u mrežu Varaždina.

Deset minuta kasnije Dinamo je došao do 3:1, kad je Sammir dobro ubacio pred gol Varaždinaca, a Beqiraju nije bilo teško matirati mladog Mrmića iz blizine.

Do kraja susreta bez prevelikih događanja, a Zagrepčani se kući vraćaju s još jednim trofejom za svoju vitrinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2011. u 09:28
    Bravo decki. Cestitke svima na nizu koji ce tesko itko ponoviti. Nitko vam nije ni blizu. Tko me se to ne svida , neka pati. DINAMO SVETINJA.
    Obrisan korisnik
  • bjede26.05.2011. u 00:50
    namištena utakmica! kalsika, 1/2. Ali ova neće nikom bit sumnjiva nego tamo progone jadnog Agića za par iljada eura.
    bjede
  • Obrisan korisnik26.05.2011. u 00:05
    Dobar je dinamo bio,ali za ligu prvaka bi prije prošla Vahina igra
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo925.05.2011. u 23:11
    nije poludel bez brige,jednostavno se rodio kao idiot
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik25.05.2011. u 22:48
    jurčić novi treenr dinama,hahah,pa kaj je maminjo poludel.
    Obrisan korisnik