Tenis

Ljubičić odmah u 11, Veić oko ručka

Maja Giljanović • srijeda, 25.05.2011.
Ljubičić odmah u 11, Veić oko ručka
Foto: Kristijan Komarica

U četvrtak na terene ponovno izlaze Ivan Ljubičić i Antonio Veić, bivšeg polufinalistu u drugom kolu u pojedinačnoj konkurenciji čeka 24. nositelj Sam Querrey i u prvom kolu parova s Igorom Kunjicinom 14. nositelji Michäel Llodra i Nenad Zimonjić, a Lošinjanina u pokušaju da prvi put u karijeri izbori treće kolo jednog Grand Slama čeka težak ispit protiv 28. nositelja Nikolaja Davidenka.

Tri nastupa u četvrtak petog dana Roland Garrosa čekaju Ivana Ljubičića i Antonija Veića, Ljubo će na teren i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova i to oba puta protiv nositelja, a i Veića u drugom kolu singla čeka težak ispit u vidu dvostrukog polufinaliste i 28. nositelja.

HRVATI, 5. DAN

LJUBIČIĆ – Querrey (24)
Teren broj 7, 11 sati
VEIĆ – Davidenko (28)
Teren broj 6, treći meč iza 11
LJUBIČIĆ/Kunjicin – Llodra/Zimonjić (14)
Teren broj 16, treći meč iza 12

U 11 sati Ljubičić otvara akciju na terenu broj sedam i u drugom se kolu sastaje sa Samom Querreyjem. 24. nositelj i 28. igrač svijeta nakon četiri je godine uzastopce u kojima je gubio u prvom kolu prvu pobjedu na pariškoj zemlji izborio protiv Philippa Kohlschreibera (3:6, 6:1, 6:2, 6:4). 23-godišnjak je devet godina mlađi i devet pozicija bolje rangiran od Ljubičića, ali statistika govori u prilog bivšeg trećeg tenisača svijeta i bivšeg polufinaliste: jedini njihov dosadašnji meč, u Lyonu prije četiri godine, Ljubo je dobio 7:6(5), 7:6(7).

Nakon što su Ivo Karlović i Ivan Dodig dulje od dva sata lomili i slomili otpor Francuza s pozivnicom Pierre-Huguesa Herberta i Nicolasa Renavanda (6:3, 5:7, 6:4) i izborili drugo kolo protiv Potita Staracea i Danielea Braccialija pobjedu u paru će u trećem meču iza 12 sati (nakon susreta između Bhupathija i Paesa i Tommyja Haasa i Philippa Petzschnera te između Natalie Grandin i Vladimire Uhlirove i Jelene Janković i Anastazije Pavljučenkove) tražiti i Ljubičić. Partner mu je Igor Kunjicin, a daleko od toga da ih čeka lagan posao, s druge strane mreže naći će im se 14. nositelji, bivši finalist Michäel Llodra i prošlogodišnji pobjednik Nenad Zimonjić.

Veić će na teren oko ručka, Lošinjanin i Nikolaj Davidenko postavljeni su kao treći na terenu broj šest iza dva susreta tenisačica (mečeva između Yanine Wickmayer i Ayumi Morite te Vanie King i Elene Baltache). Veiću je ovo već peti nastup u 10 dana: nakon što je u kvalifikacijama protiv Horacija Zeballosa, Facunda Bagnisa i Simonea Bolellija prvi put u karijeri izborio nastup u glavnom ždrijebu Roland Garrosu 23-godišnjak je u prvom kolu vodio 2:1 u setovima i 3:1 u četvrtom kad mu je Pablo Cuevas zbog ozljede noge predao.

227. igrač svijeta prije Pariza je samo na Australian Openu igrao u drugom kolu Grand Slama, u Melbourneu prošle godine od Gaela Monfilsa izgubio je 4:6, 4:6, 4:6, a ovog puta na putu ka najboljem rezultatu na GS-u karijeri stoji mu dvostruki polufinalist (2005., 2007.), bivši treći igrač svijeta, 28. nositelj i ovog tjedna na 30. mjestu ATP rang-liste 197 pozicija bolje rangirani Davidenko. Dosad nisu igrali, ali 29-godišnjak je u posljednja četiri susreta protiv hrvatskih igrača pobijedio sva četiri puta: Marina Čilića je pobijedio u Pekingu prošle godine (7:5, 7:5) i u Münchenu u travnju (7:5, 6:3), Karlovića, pak, u siječnju u Dohi ove (6:3, 7:5) i prošle sezone (7:6, 7:6), a posljednji ga je dobio Čilić u Pekingu prije dvije godine (6:4, 6:4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!