Nogomet

Srna: "Naša godina"

Ante Zovko • četvrtak, 26.05.2011.
Srna: "Naša godina"
Foto: Duje Bonačić

Gotovo savršena sezone za Šahtar završena je osvajanjem i drugog domaćeg trofeja, Ukrajinskog kupa. U finalu protiv najvećeg rivala Dynama Kijeva strijelac je bio i naš Eduardo.

Pobjedom 2:0 u finalu Kupa Šahtar je zaokružio sezonu u kojoj je uvjerljivo osvojio naslov prvaka, a i iza njega je i odličan nastup u Ligi prvaka gdje je ispao u četvrtfinalu od Barcelone koja je i za mnogo jače momčadi "s drugog planeta".

Osvajanju Kupa pridonio je pogotkom i hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva zabivši prvi pogodak u pobjedi 2:0. Malo je pokvario dojam drugim žutim kartonom, ali to neće narušiti sliku sjajne sezone.

Vezane vijesti

Kapetan Darijo Srna bio je presretan: "Ovo je naša godina. U ovoj utakmici Šahtar je pokazao kvalitetu, snagu, karakter i na kraju se to vratilo rezultatom", izjavio je za službene stranice Šahtara. "Čestitke svima, igračima, predsjedniku, trenerima, navijačima koji su naš 12. igrač. Zaslužili smo."

Trener Mircea Lucescu ovim je trijumfima sebi osigurao miran nastavak na klupi Šahtara. Upitan je li ovo najbolja sezona u povijesti kluba. "Da, mogu reći kako je najbolja sezona za Šahtar. Momčad je mnogo iskusnija nego što je bila."

"Tijekom posljednje dvije godine naši su igrači razvili profesionalniji odnos prema svojim dužnostima. Sve je to dovelo to osvajanja dva domaća trofeja. Osim toga, ne treba zaboraviti jako dobar nastup u Ligi prvaka. Naravno, ne namjeravamo ovdje stati, cilj nam je dodatno napredovati i potvrditi razinu koju smo dostigli", zaključio je Lucescu koji se nije htio upuštati u razgovor o eventualnim igračkim dolascima i odlascima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.05.2011. u 14:50
    Prvo ljeto da se ne spominje Srnin eventualni odlazak na zapad... NIje još toliko star, godinu je rezltatski i grački odradio dobro, lako moguće da baš ove godine napusti Donjeck (iako mu se ne ide iz kluba)...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.05.2011. u 11:44
    A dogodine polufinale Lige Prvaka... pa što bude! Zbog Srne i Dudua, jasno!
    Obrisan korisnik