Nogomet

Koch hvali Kölnu prvaka Schildenfelda

Borna Rupnik • četvrtak, 26.05.2011.
Koch hvali Kölnu prvaka Schildenfelda
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometaši Sturma iz Graza osvojili su naslov prvaka Austrije. U posljednjem su kolu svladali Wacker Innsbruck, a titulu je tako uzeo i hrvatski reprezentativac, koji bi mogao preseliti u Bundesligu...

Titula najbolje momčadi u Austriji seli u Graz, u vitrine Sturma, čije boje brani i naš branič Gordon Schildenfeld, jedan od izabranika Slavena Bilića. U posljednjem, 36. kolu tamošnjeg prvenstva Sturm je s 2:1 pobijedio Wacker Innsbruck, dok je bečka Austria, koja je imala dva boda zaostatka, ionako poražena kod kuće od Red Bulla 4:2.

Pogotke za Sturm postigli su Hölzl i Muratović, a Schildenfeld je odigrao cijelu utakmicu.

Nedugo poslije utakmice hrvatski je reprezentativac dobio i komplimente na račun svoje igre od njemačkog vratara Georga Kocha, koji je svojedobno bio član i zagrebačkog Dinama.

"Schildenfeld je izrazito snažan, pravo je 'oružje' u zraku, i stopostotni je profesionalac", izjavio je Koch, koji Schildenfelda preporuča upravi njemačkog Kölna. U Kölnu su, naime, u potrazi za novim braničem i mogli bi biti voljni izdvojiti oko milijun eura na ime odštete Sturmu.

U austrijskom je prvenstvu Schildenfeld odigrao 36 utakmica, uz dva gola, dvije asistencije, tri žuta kartona i jedan autogol. Ugovor ga s Austrijancima veže do 2013. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!