Nogomet

Zadar teško do Županijskog kupa

Ante Dubravac • četvrtak, 26.05.2011.
Zadar teško do Županijskog kupa
Foto: Duje Bonačić

Pobjedom nad ekipom Raštana nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca nogometaši Zadra osvojili su Županijski kup i tako zaključili sezonu.

Momčad Dalibora Zebića dugo se mučila s trećeligašem i može se reći da su gosti čak bili i bolji u prvom poluvremenu, ali svoje prilike nisu znali iskoristiti.

U drugom dijelu Zadar ulazi angažiranije i dolazi do vodstva u 65. minuti. Nakon što je u šesnaestercu Raštana srušen Ivan Santini s bijele točke siguran je Antonio Mršić. Iako su mnogi mislili da će prvoligaš utakmicu lagano privesti kraju gosti iz brze kontre u 71. minuti dolaze do izjednačenja. Strijelac je Goran Burčul.

Kada je već bilo očito da će o pobjedniku odlučivati jedanaesterci trener Zadra u 89. minuti radi zamjenu vratara i uvodi prvog golmana Antonia Ježinu što se pokazalo kao odličan potez. Ježina brani udarac Mišlova i osigurava svojoj ekipi zasluženo slavlje.

"Itekako smo zadovoljni i imamo puno razloga za to. Bila je ovo jedna jako teška i iscrpljujuća sezona koju smo na najbolji mogući način izgurali do kraja. Nije bilo lako, ali naša cijela mlada momčad onda kada je najviše trebalo bila je prava i na visini zadatka," izjavio je za ezadar.hr sportski direktor domaćina Josip Bajlo.

Županijski kup, finale:
Zadar - Raštane 1:1 (6:4)

Zadar: Gluić (od 89. Ježina), Vasilj, Con, Begonja (od 61. Ćurjurić), Maruna (od 53. Bilaver), Jerbić, Banović, Puljić, Santini, Glumac, Mršić.

Raštane: Vugdelija, Šimurina, Andačić, Batur, Kurtin, Tičak (od 60. Čačić), Srzentić (od 85. Veršić), Burčul, Gospić, Župan (od 83. Birkić), Mišlov.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!