Vodeni sportovi

Austrijanci otvorili istragu nad Jukićem

Maja Giljanović • utorak, 31.05.2011.
Austrijanci otvorili istragu nad Jukićem

Austrijska antidoping agencija zbog neodazivanja Dinka Jukića na doping-kontrolu otvorila je istragu nad europskim prvakom na 200 delfin u malim bazenima. Kontrolori su rođenog Dubrovčanina koji je poput danas umirovljene sestre Mirne prešao pod zastavu Austriju posjetili za vrijeme treninga na Wiener Stadionbadu, ali 22-godišnjak ih je odbio zbog „nehigijenskih“ uvjeta. Zainati li se NADA i Jukić na saslušanju ne raščisti situaciju prijeti mu suspenzija i na dvije godine.

Kontrolori Austrijske antidoping agencije (NADA) prošli su tjedan osvanuli na Wiener Stadionbadu u doping-kontroli Dinka Jukića, ali su se vratili neobavljena posla. 22-godišnjak se u prvom trenutku odazvao i došao u prostoriju predviđenu za davanje uzorka, ali na koncu je odbio postupak požalivši se na neadekvatne higijenske uvjete.

Prema međunarodnim pravilima odbijanje kontrole prekršaj je jednak pozitivnom nalazu, ali Jukić je siguran da će u istrazi dokazati da je u pravu: “Drago mi je da stvar ide pred državne organe i ne sumnjam da ćemo je izvesti načistac“. Ne usuglasi li, međutim, stavove s NADA-om aktualnom europskom prvaku na 200 metara delfin u 25-metarskim bazenima prijeti i do dvije godine suspenzije.

NADA je najavila da će ročište u slučaju Jukić zakazati u naredna najkasnije dva mjeseca, ali u kuloarima se šuška da će istraga završiti na način „pojeo vuk magare“ budući je rođeni Dubrovčanin, mlađi brat bivše trostruke europske prvakinje u velikim bazenima, danas umirovljene Mirne, uz dvostrukog olimpijskog vicepobjednika i bivšeg trostrukog europskog prvaka Markusa Rogana najveća nada među austrijskim plivačima za osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!