Automoto

Simoncelli iznenadio Stonera

Lovro Štrbinić • subota, 04.06.2011.
Simoncelli iznenadio Stonera

Casey Stoner dominirao je na sva tri treninga Velike nagrade Katalonije, ali ipak u sutrašnju utrku neće startati s prvog mjesta. Ta čast pripala je Marcu Simoncelliju koji je u posljednjim minutama kvalifikacija odradio najbrži krug te tako iznenadio Australca. Društvo u prvom redu pravit će im Jorge Lorenzo.

Sve do pred kraj kvalifikacijskog treninga za sutrašnju utrku u Montmelu činilo se kako će Casey Stoner nastaviti dominaciju s prva tri treninga i doći u najbolju poziciju za drugu uzastopnu pobjedu. Međutim, u jednom od posljednjih krugova Marco Simoncelli je za 16 tisućinki bio brži od Australca i s vremenom 1:42,413 startat će s prvog mjesta.

Stoner u posljednjem krugu nije uspio nadmašiti to vrijeme, ali više nitko nije mogao ugroziti njegovu drugu poziciju koja ga i dalje stavlja u poziciju najozbiljnijeg kandidata za pobjedu. Treće mjesto je u posljednjim trenucima izborio Lorenzo i tako poslao dobru pozivnicu domaćim navijačima, a za 14 tisućinki je bez prvog startnog reda ostao četvrtoplasirani Ben Spies.

Drugi član Repsol Honde, Andrea Dovizioso također je bio vrlo blizu prvom redu, ali s nešto više od tri desetinke zaostatka morat će se zadovoljiti s petom pozicijom na početku utrke. Dvojac na Ducatiju bio je sedmi i osmi, s Rossijem kao bolje plasiranim, a malo ispred njih ugurao se Crutchlow. Utrka je na rasporedu sutra u 14 sati.

VN Katalonije, kvalifikacije:
1. M. Simoncelli (Ita/Honde) - 1:42,413 min
2. C. Stoner (Aus/Honda) + 0,016 sek
3. J. Lorenzo (Špa/Yamaha) + 0,315 sek
4. B. Spies (SAD/Yamaha) + 0,329 sek
5. A. Dovizioso (Ita/Honda) + 0,336 sek
6. C. Crutchlow (SAD/Yamaha) + 0,789 sek
7. V. Rossi (Ita/Ducati) + 0,810 sek
8. N. Hayden (SAD/Ducati) + 0,815 sek
9. A. Bautista (Špa/Suzuki) + 1,034 sek
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!