Automoto

Lorenzo: "Pružio sam maksimum"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 06.06.2011.
Lorenzo: "Pružio sam maksimum"
Foto: EPA

Dominacija i pobjeda na Velikoj nagradi Katalonije nije ostavila ravnodušnim Australca Caseya Stonera. Nakon utrke bio je izuzetno zadovoljan učinjenim tijekom cijelog vikenda, dok je drugoplasirani Lorenzo svjestan da je Honda u ovom trenutku ipak malo brža.

Manje probleme koje je imao na staru Stoner je brzo riješio, dokopao se prve pozicije i nije je ispuštao u preostalih 25 krugova. Nakon utrke izjavio je: "Imali smo solidan start, ali ne tako dobar kao Jorge. Htio sam ga odmah prestići, ali morao sam čekati do kraja prvog kruga. Kasnije sam želio samo nizati dobre krugove kao na treninzima i vidjeti može li me on pratiti. Srećom, mogao sam napraviti dovoljnu prednost bez da previše pritiska i preuzimanja rizika."

"Bio sam iznimno zadovoljan, a onda je počelo kišiti. Bilo je dovoljno kiše da pomisliš da može utjecati na motocikl, a u posljednjem zavoju je staza bila klizava", rekao je Stoner na temu vremenskih uvjeta koji su u jednom dijelu utrke opasno naginjali prema potpuno kišnima. Objasnio je i kako je reagirao: "Kako sam uvijek prvi stizao na mokre dijelove staze onda sam promatrao što rade ostali. Ako bi me pokušali loviti stisnuo bih jače, a kad bih išao slabije onda bi se prednost smanjila. Sretan sam što sam održao motor na stazi i zahvaljujem svojoj momčadi u Repsol Hondi koja je cijeli vikend naporno radila."

S druge strane, drugoplasirani Jorge Lorenzo nije bio iznenađen konačnim raspletom. "Od početka sam dao sve od sebe. Ključan je bio start koji sam dobro odradio, ali sam znao da me Casey može proći u sljedećim krugovima. To je i učinio, a nakon toga sam ga uspio pratiti najduže što sam mogao", ukratko je opisao razloge osvajanja drugog mjesta, ali je potom dodao da mu je vrlo važno bilo da završi i zadrži vodstvo u ukupnom poretku. Spomenuo je i kišu rekavši: "Sredinom utrke počela je padati kiša, pogotovo u posljednjim zavojima. Bilo je zaista teško zadržati koncentraciju i ne napraviti pogrešku." Podsjetimo, Lorenzo je i dalje na vrhu poretka sa sedam bodova prednost u odnosu na Stonera.

Izuzetno zadovoljan trećom pozicijom bio je Ben Spies. Za njega je to bila važna utrka što potvrđuju sljedeće riječi: "Morali smo biti u vrhu poretka. Imali smo nešto manje sreće u početku sezone, ali ovaj vikend je bio dobar. Nismo imali posebnu sreću, ali ništa nije pošlo krivo, a to je najvažnije." Osvrnuo se i na događanja na stazi: "Zaista sam dobro startao i samo sam pokušavao zadržati ritam. Napravili smo poprilične promjene na motoru uoči utrke pa mi je trebalo nekoliko krugova da se priviknem na to. Nakon toga sam uhvatio pravi ritam.". I on i momčad nadaju se da mogu nastaviti s ovakvim rezultatima i na sljedećim utrkama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!