Košarka

Zagrebu i kadetska kruna

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 06.06.2011.
Zagrebu i kadetska kruna

Minuli vikend bio je vikend za pamćenje u povijesti KK Zagreb. Nakon što su seniori po prvi put postali prvaci Hrvatske pobijedivši u finalu Cedevitu, isto su dan kasnije napravili i kadeti i to protiv istog suparnika...

Ovo je definitivno Zagrebova sezona. Nakon što su u subotu seniori po prvi put u povijesti postali prvaci Hrvatske, u nedjelju su do istog dosega stigli i Zagrebovi kadeti. I njima je, kao i seniorima, posljednja prepreka bila Cedevita, koju su u finalu savladali s 88:84.

Momčad koju vodi trener Matija Brkljačić vodila je od samog početka, no minutu prije kraja Cedevita je zakratko preuzela vodstvo (84:83). Zagreb CO je u posljednjoj minuti napravio seriju od 5:0, čime je došao do naslova najboljeg u Hrvatskoj.

Prvo ime završnog turnira bio je najbolji hrvatski kadet Mario Hezonja, koji je u finalu ubacio 46 poena, uz 8 skokova, čime je popravio dojam iz polufinala u kojemu je imao gotovo nevjerojatnih 0/16 za tri poena. Mario Milekić imao je 12 poena i 17 skokova, dok je kod Cedevite najbolji bio Mateo Jurčević s 18 poena i 13 skokova.

Treće mjesto osvojila je momčd Fenixa, pobijedivši Dubravu 66:39.

Foto: www.kk-zagreb.hr

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gomez6906.06.2011. u 17:42
    ovaj šut od 0-16 je fenomen! -
    Gomez69