Tenis

Federer bez trave do Wimbledona

Ivor Krapac • utorak, 07.06.2011.
Federer bez trave do Wimbledona
Foto: EPA

Roger Federer pripremat će se za Wimbledon na treningu, a možda i u ponekom neslužbenom, ekshibicijskom meču. Nakon finala Roland Garrosa, Federer je trebao zaigrati na ovotjednom ATP turniru na travi Hallea, na kojem obično nastupa ukoliko prije Wimbledona igra turnire, no ove godine ga neće biti zbog straha od ozljede prepona...

Pohod do finala Roland Garrosa, u kojem je u nedjelju izgubio od Rafaela Nadala, očito je oduzeo Rogeru Federeru previše energije da bi mogao igrati i tjedan kasnije. Federer je ovog tjedna trebao biti u Halleu, ali u ponedjeljak je poslao obavijest organizatorima da ove godine neće doći, uz uobičajene izraze žaljenja zbog takve odluke. "Vrlo sam razočaran jer mi je ovo jedan od najdražih turnira na Touru, ali moje tijelo, pogotovo prepone, trebaju odmor", pojasnio je na svojoj web-stranici: "Nakon konzultacija s ljudima koji me prate, odlučili smo da ne treba riskirati moguće pogoršanje ozljede prije Wimbledona".

Federer je dosad devet puta igrao u Halleu, od 2000. do '06. sedam godina u nizu, a zatim i '08. i lani. Do naslova je dolazio pet puta ('03., '04., '05., '06., '08.), dok je prošle godine bio finalist, uz poraz od Lleytona Hewitta na završnoj prepreci. Upravo s Hewittom trebao se sresti ove sezone u prvom kolu, a nakon odustajanja, na Australca će ići argentinski sretni gubitnik Leonardo Mayer.

Vezane vijesti

No, podjednako kao i vijest da Federera neće biti u Halleu, što i nije tolika senzacija s obzirom na napore koje je prošao na Roland Garrosu, zanimljivo je kako je na to reagirao direktor turnira Ralf Weber. "Ovo me jako i osobno pogodilo, ne mogu ni opisati koliko. Zatečen sam", rekao je Weber, koji je za Švicarčevo odustajanje saznao tek u ponedjeljak navečer: "Svi naši planovi unatrag godinu dana bili su gotovo isključivo povezani s Rogerovim nastupom, a nismo dobili nikakvu naznaku da ga nešto muči. Jasno sam izrazio svoje razočaranje njegovim menadžerima".

"Silno mi je žao zbog ljudi koji su odani našem turniru i svake godine dolaze na tribine, a sada neće vidjeti Rogera - mi smo naviknuti ispunjavati obećanja našim gledateljima", zaključio je direktor njemačkog ATP turnira na travi, kojem ljutnja ipak neće previše pomoći.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Cholo08.06.2011. u 16:22
    Pardon..
    Cholo
  • Obrisan korisnik08.06.2011. u 02:15
    usra se od Hewitta jer ga je lani dobi u finalu ha aha aha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.06.2011. u 22:20
    pa u tome i je stvar,ne igra u Halleu...
    Obrisan korisnik
  • Cholo07.06.2011. u 22:06
    Kako je ozlijeđen kad igra u Halleu..
    Cholo
  • Obrisan korisnik07.06.2011. u 21:53
    eeej...pa nemoj!
    Obrisan korisnik