Nogomet

Irska bolja od Italije

Marin Pintur • utorak, 07.06.2011.
Irska bolja od Italije
Foto: EPA

U večernjim prijateljskim utakmicama širom Europe do pobjeda su došli Irska, Austrija i Norveška, dok su Rusija i Kamerun remizirali...

Latvija, protivnik Hrvatske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, gostovala je u Grazu kod Austrije. Gosti su došli u vodstvo u 49. minuti preko Mihadjuksa, ali su Austrijanci u završnici uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Strijelci su bili Dibon u 74., a Harnik dvaput, u 81. minuti i u petoj minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca.

U Liegeu su se sučelili Irska i Italija. Talijanski izbornik Cesare Prandelli izveo je kombinirani sastav, a napadački dvojac bio je Rossi - Pazzini. Međutim, Irska je bila bolji protivnik te na kraju zasluženo slavila. Do vodstva su Irci došli u 36. minuti preciznim udarcem iz daljine Andrewsa. Konačni rezultat postavljen je u 90. minuti pogotkom igrača WBA Simona Coxa.

U dvobojima Norveške i Litve te Rusije i Kameruna postignut je samo jedan pogodak. U ne pretjerano zanimljivoj utakmici koja je odigrana u Oslu, Litavci su se nakon šokantnog poraza od Lihtenštajna dobro držali do samog kraja dvoboja. Ipak, Norveška je došla do pobjede pogotkom Gamsta Pedersena u 83. minuti.

Rusija i Kamerun su na neutralnom terenu u Salzburgu odigrali bez pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Cholo08.06.2011. u 16:23
    Cholo
  • Assassin5508.06.2011. u 02:17
    A Estonija je Barcelona za Srbiju. :D
    Assassin55
  • Obrisan korisnik08.06.2011. u 00:30
    Bitno da su si oni dodavanja pobrojili i nakon pobjede nad goropadnom Estonijom sami sebe proglasili Barcelonom. No, za Estoniju su očigledno i Farski Otoci Barcelona.
    Obrisan korisnik