Nogomet

Španjolska slavodobitno protiv Venezuele

Mario Glasnović • srijeda, 08.06.2011.
Španjolska slavodobitno protiv Venezuele
Foto: EPA

Španjolska reprezentacija ostvarila je pobjedu u prijateljskoj utakmici s Venezuelom. Svjetski prvaci slavili su rezultatom 3:0, a svi pogotci postignuti su u prvih 45 minuta.

Na stadionu Jose Antonio Anzoategui u prijateljskoj utakmici snage su odmjerile reprezentacije Venezuele i Španjolske. Svjetski prvaci u zanimljivoj utakmici uvjerljivo su svladali 68. reprezentaciju svijeta rezultatom 3:0.

Domaćini su prvi zaprijetili u ovome susretu. Nakon samo nekoliko sekundi igre vratima Victora Valdesa zaprijetio je napadač Giancarlo Maldonado, ali Barcelonin vratar "ukrotio" je udarac.

Španjolci su poveli nakon samo pet minuta utakmice. Slobodan udarac s tridesetak metara majstorski je izveo David Villa koji dovodi Furiju u vodstvo. Španjolskom napadaču ovo je 47 pogodak za španjolsku reprezentaciju.

Nakon sjajnog pogotka Ville obje momčadi igrale su dosta čvrsto u sredini s neopreznim startovima te je sudac morao podijeliti nekoliko žutih kartona. Domaćini su u prvome dijelu najbolju priliku imali u 19. minuti. Napadač Venezuele Maldonado izašao je sam pred Valdesa, no Španjolac mu je obranio udarac.

Minutu nakon toga proradila je "Barcelonina veza". Vrlo dobro kombiniraju Villa i Pedro, posljednji je uputio udarac, a lopta je uz malu pomoć obrane završila iza domaćeg vratara Rennyja Vege, bilo je 2:0 za svjetske prvake.

Realov veznjak Xabi Alonso u posljednjoj minuti prvoga poluvremena povisio je na 3:0. Treći pogodak Španjolaca bio je vrlo sličan prvome, Alonso je kao i Villa s tridesetak metara odlično izveo slobodan udarac i pogodio za 3:0.

Na početku drugog poluvremena Vicente del Bosque obavio je tri izmjene. U igru su ušli David Silva, Santi Cazorla i Manu del Moral, a teren su napustili Villa, Iniesta i Xabi Alonso.

U prvih 15-ak minuta žilava Venezuela je zaprijetila preko Rincona i Di Giorgija, ali rezultat se nije mijenjao. U 68. minuti Fernando Torres, koji je ušao u igru pet minuta ranije, našao se u vrlo dobroj prilici, ali nije bio precizan. Chelseajev napadač bio je neprecizan i u 75. minuti utakmice.

Venezuela je također imala vrlo dobrih prilika. Tomas Rincon je nakon dobre kombinacije domaćina u 77. minuti šutirao prema golu, no Valdes je još jednom sjajno obranio. Nekoliko minuta kasnije opasno je zaprijetio i Arango.

Do kraja utakmice mreže se nisu tresle. Španjolska je nakon uvjerljive pobjede protiv SAD-a prije nekoliko dana pobijedila i u Venezueli.

Prijateljske utakmice:
Venezuela – Španjolska 0:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!