Tenis

Banovec niže pobjede

Maja Giljanović • srijeda, 08.06.2011.
Banovec niže pobjede
Foto: Maja Giljanović

Dijana Banovec je u prvom kolu 100.000 $ vrijednog ITF Challengera u Marseilleu iskoristila dobar ždrijeb i preko Victorije Larriere izborila prvu osminu finala nakon sedam mjeseci koliko je prošlo od polufinala Futuresa u Dubrovniku. Tereza Mrdeža nije imala sreće sa ždrijebom, 21-godišnjakinja je naletjela na četvrtu nositeljicu Pauline Parmentier i ostala na tri gema, a izgubila je i Ana Vrljić u Žlinu.

Otkad je koncem listopada prošle godine dogurala do polufinala ITF Futuresa u Dubrovniku Dijana Banovec je nanizala tri turnira bez pobjede: Reka Jani i Dunja Šunkić Zagrepčanku su pobijedile u Antaliji, a Gracia Radovanovic u Hvaru. Post tinejdžerice završio je nakon sedam mjeseci u Marseilleu, u kvalifikacijama 100.000 $ vrijednog ITF Challengera nanizala je Manon Peral, Scarlett Werner i Jessicu Ginier, a slavila je i u prvom kolu glavnog turnira i to nakon što je Victoria Larriere osvojila prvi set.

Francuskinja je bila s(p)retnija u tie-breaku, ali Banovec u nastavku nije propustila naplatiti dobar ždrijeb i Francuskinju s pozivnicom organizatora je u sljedeća dva seta ostavila na šest gemova (6:2, 6:4).

Nakon što je prošle godine u Marseilleu zapela u drugom kolu kvalifikacija (De Gubernatis) Banovec 365 dana poslije u prvoj osmini finala na turnirima nagradnog fonda od 100.000 $ čeka osma nositeljica Mandy Minella.

Nositeljica je bila prejaka za Terezu Mrdežu u prvom kolu. Puljanka je odradila odličan posao u kvalifikacija i bez izgubljenog seta pobijedila redom Aleksandrinu Najdenovu, Nikolu Frankovu i Lauru Andrei, ali na startu je naletjela na četvrtu nositeljicu Paulinu Parmentier i 88. tenisačici svijeta uzela tri gema (2:6, 1:6).

Ana Vrljić je u prvom kolu 50.000 $ vrijednog ITF Challengera u Žlinu izgubila od sedme nositeljice Alexandre Cadantu (4:6, 4:6), a Ani Mijačika nastup u Campobassu (25 $) otvara protiv Gioie Barbieri.

Marseille, 1. kolo:
BANOVEC (Hrvatska, q) - Larriere (Francuska, wc) 6:7(4), 6:2, 6:4, MRDEŽA (Hrvatska, q) - Parmentier (Francuska, 4) 2:6, 1:6

Žlin, 1. kolo:
VRLJIĆ (Hrvatska) - Cadantu (Rumunjska, 7) 4:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!