Tenis

Lučić se zagrijava za Wimbledon

Ivor Krapac • četvrtak, 09.06.2011.
Lučić se zagrijava za Wimbledon

Mirjana Lučić proslavila je treću pobjedu u Birminghamu i izborila četvrtfinale na svojem prvom ovogodišnjem WTA turniru na travi. Vodećoj hrvatskoj tenisačici je u osmini finala s druge strane mreže bila Čehinja Andrea Hlavačkova, prošlotjedna pobjednica Roland Garrosa u konkurenciji parova, a Lučić se probila među posljednjih osam bez gubitka seta...

Za razliku od drugog kola, u kojem je spasila meč-loptu na putu do prolaska u tri seta protiv pete nositeljice Roberte Vinci, Mirjana Lučić imala je lakši posao u osmini finala na travi Birminghama. Čehinja Andrea Hlavačkova, 103. na svijetu u singlu, došla je na ovaj turnir nakon što je sa sunarodnjakinjom Lucie Hradeckom neočekivano osvojila parove na Roland Garrosu, obavila je dobar posao i u prva dva ovotjedna meča, ali u trećem se vodeća hrvatska tenisačica pokazala prejakom, uz prolazak sa 6:2 i 7:6(4).

Mirjana je ovom pobjedom izborila svoje drugo ovogodišnje četvrtfinale. Jednako daleko bila je i uoči Roland Garrosa na zemlji Strasbourga, kada ju je među posljednih osam svladala Anabel Medina Garrigues. U Birminghamu će se u četvrtfinalu sresti s boljom iz dvoboja drugopostavljene Srpkinje Ane Ivanović i 13. nositeljice, Kanađanke Rebecce Marino.

Na putu do pobjede nad Hlavačkovom, Lučić je bila vrlo uvjerljiva u prvom setu, s dva breaka i suočavanjem sa samo jednom break-loptom u tom dijelu meča, koju je i izvukla. U nastavku nije bilo gubitaka servisa, a obje su propustile po dvije break-lopte. Hlavačkova je okrenula 15:40 u prvom gemu drugog seta, dok je vodeća hrvatska tenisačica u osmom gemu, kod 4:3 za Čehinju, također bila suočena s 15:40.

Prije tie-breaka, Hlavačkovoj nije bilo lako kod 4:4, kada je držala servis nakon 0:30 i izjednačenja, da bi se u tie-breaku dvaput vraćala nakon mini-breaka zaostatka. No, treći mini-break Lučić, za vodstvo od 5:4, pokazao se ključnim - u nastavku je Mirjana dobila oba svoja servis-poena i otišla u četvrtfinale.

Vodeća hrvatska tenisačica je ovime osigurala najmanje korak dalje nego lani na istom turniru. Prošle godine je iz kvalifikacija otišla do osmine finala i potom zapela na Francuskinji Aravane Rezai, a može li ove sezone i još dalje, u polufinale, doznat ćemo u petak.

WTA Birmingham, 9.6.2011., osmina finala: Lučić (Hrvatska) - A. Hlavačkova (Češka) 6:2, 7:6(4).

Foto: Stephane Martinache

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.06.2011. u 01:17
    http://www.youtube.com/watch?v=KrF7VAf_Koc pogledajte kakva je ta cura potencijal bila, odlican meč protiv seleš!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2011. u 15:00
    Ajde, baš mi je drago da u njoj još uvijek ima one magije s početka karijere...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.06.2011. u 13:59
    Bravo, Miki!
    Obrisan korisnik