Tenis

Lleyton Hewitt i dva Nijemca

Ivor Krapac • četvrtak, 09.06.2011.
Lleyton Hewitt i dva Nijemca
Foto: EPA

Uz Gaela Monfilsa, koji je na početku dana svladao Ivana Dodiga, četvrtfinale ATP turnira u Halleu u četvrtak su dohvatili branitelj naslova Lleyton Hewitt i, na radost domaćina, Florian Mayer i Philipp Kohlschreiber...

Nisu vidjeli Rogera Federera, ali ljubitelji tenisa u Halleu se ove godine barem mogu veseliti uspjesima trojice njemačkih igrača. U srijedu se u četvrtfinale probio Philipp Petzschner, a dan kasnije pridružili su mu se šesti nositelj Florian Mayer i Philipp Kohlschreiber.

Šestom nositelju i vodećem njemačkom tenisaču su za prolaz trebala tri seta, sa 7:6(4), 3:6 i 6:4 protiv Yen-Hsuna Lua s Kineskog Tajpeha, koji je lani bio neočekivani četvrtfinalist Wimbledona, uz pobjedu upravo nad Mayerom po putu. Nijemac mu je tada u trećem kolu predao kod zaostatka od 6:4, 6:4 i 2:1, a sada je dočekao i iskoristio priliku za uzvrat.

Vezane vijesti

Mayer će se u četvrtfinalu sresti s Gaelom Monfilsom, dok će o drugom polufinalistu gornjeg dijela ždrijeba odlučivati Hewitt i Kohlschreiber. Australac je došao korak bliže obrani naslova sa 6:4 i 6:4 protiv Andreasa Seppija, dok je drugi njemački reket sa 6:3 i 7:6(5) eliminirao sedmog nositelja, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

ATP Halle, 9.6.2011., osmina finala: Hewitt (Australija) - Seppi (Italija) 6:4, 6:4, Kohlschreiber (Njemačka) - Dolgopolov (Ukrajina, 7) 6:3, 7:6(5), Mayer (Njemačka, 6) - Lu (Kineski Tajpeh) 7:6(4), 3:6, 6:4.

Parovi, četvrtfinale: Kas/Kohlschreiber (Njemačka) - Nieminen/Troicki (Finska/Srbija) 6:2, 6:4, Haase/Raonic (Nizozemska/Kanada) - Meffert/Zverev (Njemačka, WC) 6:3, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!