Rukomet

Favoritkinje potvrdile prolaz

Ante Dubravac • subota, 11.06.2011.
Favoritkinje potvrdile prolaz
Foto: EPA

Nastavlja se odigravanje kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo rukometašica. Nakon slavlja u prvim susretima, Njemačka, Španjolska i Nizozemska i u uzvratima su potvrdile svoj plasman u Brazil.

Za razliku od većine susreta koji su uglavnom odlučeni u prvim utakmicama dvoboj između Mađarske i Njemačke pružao je rezultatsku napetost. Naime, gošće su došle u Mađarsku sa samo +2 iz prvog susreta. Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj borbi, ali na kraju Njemice ipak uspijevaju na odmor otići sa prednosti 14:12. U nastavku susreta prednost se još povećava do konačnih 27:22 što kada zbrojimo s prvom utakmicom čini +7 i zaslužen plasman Njemačke na Svjetsko prvenstvo.

Rukometašice Nizozemske odradile su formalnost uzvrata u Turskoj i upisale novu pobjedu rezultatom 38:34. Nakon teškog poraza u Nizozemskoj od 12 pogodaka razlike Turkinje su se nadale oprostiti pred svojom publikom barem s minimalnom pobjedom, ali već nakon uvodnih minuta bilo je jasno da ih čeka novi poraz. Na poluvremenu gošće vode su uvjerljivih 23:16. U drugom dijelu dolazi do opuštanja što dovodi do konačnih +4 za Nizozemsku.

U posljednjem susretu dana sastale su se rukometašice Makedonije i Španjolske. Za razliku od prvog susreta uspješnije su bile Makedonke rezultatom 24:21. Prvih 30 minuta nije donijelo prednost niti jednoj ekipi pa se na odmor odlazi s 11:11. U nastavku susreta Španjolke se potpuno opuštaju što koriste domaće rukometašice i pobjedom barem malo ublažavaju težak poraz iz prvog susreta.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, druga utakmica:
Mađarska - Njemačka 22:27
Turska - Nizozemska 34:38
Makedonija - Španjolska 24:21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!