Nogomet

Nagrađeni najbolji juniori

Damir Žbulj • nedjelja, 12.06.2011.
Nagrađeni najbolji juniori
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Zaključena je juniorska sezona 1. HNL, naslov prvaka uvjerljivo je osvojio zagrebački Dinamo, Kup je otišao u ruke nogometaša RNK Split, a završetak natjecanja prava je prilika da i istaknuti pojedinci osvoje zaslužene nagrade.

Naslov juniorskog prvaka 1. HNL očekivano je otišao u ruke nogometaša zagrebačkog Dinama, splitski Hajduk sezonu je završio na drugom mjestu s 12 bodova zaostatka, dok su treće mjesto osvojili nogometaši RNK Split, koji su odličnu prvenstvenu sezonu zaključili i osvajanjem juniorskog Kupa, svladavši u finalu vršnjake iz Hrvatskog dragovoljca.

U zanimljivom ovosezonskom natjecanju juniora istaknuli su se mnogi mladi igrači, koje ćemo u dogledno vrijeme sigurno gledati u seniorskom prvoligaškom nogometu. Vlasnik televizijskih prava za juniorsku 1. HNL, Meteora Produkcija, pokrenula je nagradu za najbolje pojedince, koji su svojom igrom obilježili proteklu sezonu i tako zaslužili epitet najboljih. U izboru su sudjelovali kapetani i treneri juniorskih momčadi, voditelji omladinskih škola svih 16 prvoligaša i stručni žiri Meteora Produkcije. Nažalost, jedino Hajduk nije poslao svoje glasove.

Nagrade za najboljeg igrača 1. HNL za juniore otišla je u ruke Marka Tešije, nogometaša RNK Split, koji je sigurno bio njihova glavna uzdanica u ostvarenju odličnih ovosezonskih rezultata, a već je u nekoliko navrata upisao nastupe za prvu momčad Crvenih.

Najboljim trenerom proglašen je strateg Splitovaca Ivan Matić, koji je odlično vodio ekipu u prvenstvu, ali i u pohodu na osvajanje trofeja u Kupu. Ivan Matić je sa Splitom osvojio treće mjesto u prvenstvu te je u vitrine Parka mladeži donio i juniorski Kup. Tijekom sezone Split je tri puta svladao Dinamo. Dva puta u Kupu, 1:2 u gostima i 2:0 kod kuće, a u prvenstvu 0:2 u gostima, u posljednjem kolu, što je pokvarilo Dinamovu proslavu naslova. Jedini poraz Split je od Dinama doživio u posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva. Na Parku mladeži bilo je 1:3, ali tada su Crveni igrali bez svoja dva najbolja igrača Marka Tešije i Ante Rebića. Zanimljivo, niti Hajduk nije uspio svladati Split, a obje utakmice završile su neodlučenim ishodom.

Najboljim napadačem proglašen je Armando Mance, igrač Rijeke, koji je titulu zaslužio i naslovom najboljeg strijelca lige sa 17 postignutih pogodaka. Iza leđa su mu ostali Mario Mioč iz Cibalije sa 16 postignutih golova te Mario Jelavić iz Hajduka, koji je suparničke mreže tresao 15 puta. Mance je prije dvije godine bio i najbolji strijelac kadetske lige, a po završetku juniorske sezone potpisao je i profesionalni ugovor te se od iduće sezone očekuje u vrhu napada ekipe s Kantride.

Juniorski najbolji obrambeni igrač sezone proglašen je Hajdukov Marin Mić, dosadašnji kapetan juniora Hajduka. Zanimljivo kako za Mića nije bilo mjesta na popisu 35 igrača kojeg je na prozivci obznanio novi trener splitskih Bilih Krasimir Balakov. Najbolji obrambeni igrač juniorske lige iduće sezone vjerojatno neće nositi dres momčadi s Poljuda, a pretpostavlja se kako bi mogao završiti na posudbi u novoj Hajdukovoj filijali Primorcu 1929 iz Stobreča ili u Zadru koji je u više navrata iskazao interes za Mićeve usluge. Najboljim golmanom proglašen je igrač Lokomotive Darijan Radelić Žarkov, koji je bio kapetan ekipe tijekom čitave sezone.

Titulu najboljeg veznog igrača lige odnio je junior Dinama Mario Šitum. Šitum je, nakon odrađenih zimskih priprema s prvom ekipom, u proljetnom dijelu sezone upisao šest nastupa za seniorsku ekipu Dinama, pet u prvenstvu i jedan u Kupu. U svom debiju postigao je i jedini pogodak na utakmici protiv Karlovca i tako svojoj ekipi osigurao tri boda. U juniorskoj ekipi bio je glavna karika na putu do osvajanja naslova prvaka.

Svi dobitnici navedenih nagrada su izlazni juniori te ćemo ih iduće sezone gledati isključivo u seniorskom nogometu.

Popis dobitnika:
Najbolji igrač: Marko Tešija (RNK Split)
Najbolji vratar: Darijan Radelić Žarkov (NK Lokomotiva)
Najbolji obrambeni igrač: Marin Mić (HNK Hajduk)
Najbolji vezni igrač: Mario Šitum (GNK Dinamo)
Najbolji napadač: Armando Mance (NK Rijeka)
Najbolji trener: Ivan Matić (RNK Split)

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • aco07812.06.2011. u 23:50
    hajduk sve po starom....drugi su,najbolji igrac im netreba....smijesniji su iz godine u godinu
    aco078
  • crveni0912.06.2011. u 21:56
    bravo Crveni,iduću sezonu bit će još bolje!
    crveni09