Rukomet

Pobjeda protiv Litve za kraj

Ivana Strahija • nedjelja, 12.06.2011.
Pobjeda protiv Litve za kraj
Foto: Davor Sajko

Hrvati su u posljednjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Srbiji 2012. upisali pobjedu nad Litvom od 34:26. Lijepi je to kraj kvalifikacija, u kojima su naši rukometaši ostali bez poraza.

Za razliku od prve utakmice protiv Litve, koja je umalo završila katastrofom, i rezultatom 19:21 na gostovanju, u ovom su susretu naši rukometaši bili mnogo uvjerljiviji. Iako su neki od njih bili izuzetno umorni zbog naporne sezone, ovaj im puta nezgodna litavska obrana nije predstavljala problem te su već na poluvremenu imali 19 pogodaka.Zabijali su naši reprezentativci sa svih pozicija, a posebno su rado iskorištavali mnogobrojne izgubljene lopte Litavaca za lake pogotke u brzim kontrama.

U drugom se dijelu tempo malo spustio, a izbornik Slavko Goluža ljutio na lošiju obranu, no na kraju je susret okončan s respektabilnih 34:26. U broju pogodaka istakli su se Čupić i Duvnjak s po devet golova, dok je Vuković upisao osam. Šego je obranio devet litavskih šuteva, a Pešić tri.

Hrvati, u početnoj postavi Šego, Vuković, Duvnjak, Kopljar, Marić, Čupić, Štrlek, ne kreću u susret najbolje i Litva u 3. minuti ima 2:1 nakon golova Eitutisa i Strazdasa. No, to je bilo prvo i jedino litavsko vodstvo u utakmici, jer poslije toga naši reprezentativci kreću u nezaustavljiv niz.

Litva u idućih šest minuta nije uspjela doći do pogotka, Šego je na golu bio odličan, a Duvnjak i Čupić iz lakih kontranapada okreću rezultat na 6:2. Dobra hrvatska igra nastavlja se do kraja poluvremena, a rezultat se diže na 18:10 u 27. minuti usprkos trudu Rasimasa pred litavskom mrežom. Isključenje Kopljara u zadnje dvije minute susreta malo je pomoglo Litvi te Čepulis i Novičkis zaključuju poluvrijeme na 19:13.

Sljedećih 20 minuta Litva se svako malo približava na -5 i koristi pad koncentracije u hrvatskim redovima, no u samoj je završnici Hrvatska s čak četiri Vukovićeva gola došla do konačnih +8. Stigao je izbornik dati minutažu i mladima Mataiji, Vidoviću i Markotiću.

Kvalifikacije za EP 2012., 6. kolo:
Hrvatska – Litva 34:26 (19:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Ronaldo912.06.2011. u 22:35
    sad se čeka sljedeca godina i dva zadnja velika turnira Mozarta,nakon toga rukomet više nece bit isti
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik12.06.2011. u 20:21
    bravo dečki,lijepo mirno bez komplikacija,čestitke
    Obrisan korisnik
  • hardek12.06.2011. u 20:02
    bravo pomlađeni kauboji :D
    hardek