Automoto

Stoner: "Bilo je jako teško"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 12.06.2011.
Stoner: "Bilo je jako teško"
Foto: EPA

Apsolutno najzadovoljniji čovjek nakon MotoGP vikenda na stazi u Silverstoneu može biti Casey Stoner. Vozač Repsol Honde je upisao treću uzastopnu pobjedu i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, ali je poslije utrke priznao da nije bilo tako lako, posebno u posljednjim krugovima.

Iako je ponovno na početku utrke izgubio poziciju i dopustio Doviziosu i Lorenzu da povedu kolonu, Australac Casey Stoner je na kraju preokrenuo stvari u svoju korist i došao do vrijednog slavlja. "Bilo je jako, jako teško. Nismo najbolje startali, a Andrea je za razliku od mene bio mnogo sigurniji na početku utrke. Ja sam želio čekati da gume dođu u bolje stanje", izjavio je Casey nakon pobjede, a potom i dodatno pojasnio poteškoće koje je imao u jednom dijelu utrke, prije nego što je počeo dominirati:

"Dok sam bio iza njih dosta me polijevalo jer je sva voda koju bi podigli išla meni ravno u lice. Dio vode ušao mi je ispod vizira i mislio sam da ću kad dođem na prvu poziciju uspjeti to riješiti i imati bolju vidljivost. No, imao sam jako lošu vidljivost, nisam mogao vidjeti gdje su mokri dijelovi na stazi ni zaključiti kojim dijelom staze trebam voziti." Posebno je teško bilo u posljednjim krugovima na koje se Stoner osvrnuo sljedećim riječima: "Posljednjih sedam krugova sam odbrojavao i trajali su tako dugo. Ruke su mi se smrzavale, nisam mogao kočiti kako treba i nisam mogao zaključiti kakav mi je pritisak kočnica. No, baš zbog toga što je bilo teško sam posebno zadovoljan pobjedom."

Drugačijeg raspoloženja nakon utrke bio je Jorge Lorenzo. Razumljivo, jer Španjolac je izletio, izgubio bodove i pao na drugo mjesto u ukupnom poretku. "Razočaran sam jer sam izletio zbog vlastite pogreške. Neugodno mi je zbog momčadi koja je radila odličan posao tijekom cijelog vikenda i zbog navijača koji su me došli bodriti. Inače, mislim da sam se mogao boriti sa Stonerom. Nije me brinulo što me Marco hvata, već sam mislio o tome kako će Casey pobjeći ako ne prestignem Doviziosa. I onda sam izletio", ukratko je iznio svoje viđenje utrke i vlastito mišljenje Lorenzo te potom najavio sljedeću VN: "Sad moramo ići na pobjedu u Assenu."

Mnogo zadovoljniji bio je osvajač drugog mjesta Andrea Dovizioso, pa je nakon svega izjavio: "Znao sam bi mogli imati ovakvu utrku pa sam pokušao što bolje startati, znajući koliko je brz Stoner. Pokušao sam ga pratiti, ali prije svega sam želio ostati ispred ostalih jer su uvjeti bili na rubu regularnih. Na kraju sam veoma zadovoljan svojom strategijom, osvojenom drugom pozicijom i postoljem jer mi je bilo jako teško pratiti njihov tempo s treninga, no mi se nikad ne predajemo."

Mnogo razloga za zadovoljstvo imao je i trećeplasirani Colin Edwards koji je samo tjedana dana ranije slomio ključnu kost. Baš iz tog razloga je ovaj rezultat posvetio medicinskom osoblju: "Zaista ne znam što bih rekao, imao sam dobrog doktora i on je napravio odličan posao. No, bilo je nepodnošljivo i samim tim jako teško održati se na motociklu." Pohvalio je i svoju momčad koja je učinila sjajan posao te dodao: "Jutros smo izašli s potpuno drugačije pripremljenim motorom, ali to nije funkcioniralo pa smo sve promijenili i na kraju je ispalo dobro."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoTop temaMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!