Tenis

Lučić isprašila prvu nositeljicu

Ivor Krapac • ponedjeljak, 13.06.2011.
Lučić isprašila prvu nositeljicu

Mirjana Lučić prošla je drugu od potrebne tri prepreke u kvalifikacijama WTA turnira u Eastbourneu. Vodeća hrvatska tenisačica bila je uvjerljiva protiv prvopostavljene Ruskinje Jelene Vesnine, a za proboj u glavni ždrijeb borit će se kasnije u ponedjeljak...

Mirjana Lučić nije dala veću šansu Jeleni Vesninoj u drugom kolu kvalifikacija na travi Eastbournea. Lučić je nadigrala prvu nositeljicu, 39. na svijetu, sa 6:2 i 6:2, a u kasnijem dijelu programa, u lovu na glavni turnir čeka je Britanka Anne Keothavong (113.). 27-godišnja Londonka, podrijetlom iz Laosa, probila se u finale kvalifikacija sa 6:3 i 6:3 protiv Rumunjke Sorane Cirsteje, a s vodećom hrvatskom tenisačicom dosad se susrela jednom, uz pobjedu sa 6:4 i 6:2 prije dvije sezone u prvom kolu Aucklanda.

Mirjana je protiv Vesnine prošla s po dva breaka u svakom setu, dok je na vlastitom servisu izvukla svih šest break-lopti s kojima je bila suočena. Najteže joj je bilo u sedmom gemu drugog seta, kod vodstva od 6:2 i 4:2, kada je s tri dvostruke pogreške dala Vesninoj 0:40, no u nastavku gema ostala je čvrsta i stigla korak do pobjede, da bi odmah potom novim breakom zaključila meč.

Lučić, tako, zasad dobro ide i na drugom ovogodišnjem WTA turniru na travi. Podsjetimo, prošlog tjedna u Birminghamu bila je četvrtfinalistica, uz poraz od Ane Ivanović među posljednjih osam.

WTA Eastbourne, 13.6.2011., kvalifikacije, drugo kolo: Lučić (Hrvatska) - Vesnina (Rusija, 1) 6:2, 6:2, Keothavong (Velika Britanija) - Cirstea (Rumunjska) 6:3, 6:3.

Foto: Stephane Martinache

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Zdren13.06.2011. u 14:07
    Bravo. Mislim da ima velike šanse protiv Keothavong i da će lagano proći u glavni dio turnira. Evo gledam raspored, igra poslije meča Young - Kudla, koji počinje za pola sata cca. Dakle otprilike oko pol 5-5 bi mogla igrat ako kiša opet ne padne.
    Zdren
  • Obrisan korisnik13.06.2011. u 13:49
    nakon dugo vremena imamo tenisacicu koja ce za koji mjesec uci u top50
    Obrisan korisnik