Nogomet

Neki trenirali, neki štrajkali

Sa Šubićevca:Ivana Jurica • utorak, 14.06.2011.
Neki trenirali, neki štrajkali
Foto: Martina Japundžić

Pripreme za novu sezonu na Šubićevcu su tek počele, a s njima i novi problemi. Problemi koji su zapravo samo nastavak onoga što se događalo u protekloj sezoni. Na prvo okupljanje stigla je većina igrača koja je i trebala, no, trenirao je tek dio. Uglavnom oni koji su došli iz juniora, dok je većina igrača koji su i prošle sezone bili dio šibenskih prvoligaša propustila je trening. Razlog su, naravno, financije, odnosno veliki dug prema njima, o čemu će sutra svatko pojedinačno razgovarati s direktorom kluba.

Ljeto u punom smislu te riječi još uvijek nije zaživjelo, ali već sada u šibenskom je prvoligašu i prevruće. A izlaz, odnosno smirivanje situacije ne nazire se na vidiku. Barem za sada.

Dok su igrači pristizali u svlačionicu s novinarima je popričao direktor Marko Karađole. Pričalo se o igračkom kadru, napisima o navodnom odlasku braće Jakoliš i Blaževića u Hajduk, pojačanjima, tijeku priprema, no, pravo nas je iznenađenje dočekalo tek po Karađolinu odlasku, odnosno izlasku trenera Lokice ispred svlačionice neposredno pred početak treninga.

No, vratimo se kratko još na direktorovo izlaganje. Pitali smo ga za komentar medijskih napisa o navodnom odlasku braće Jakoliš, odnosno vratara Blaževića na Poljud: “Predsjednik Hajduka Maleš jest bio u Šibeniku, na radnom sastanku s našim predsjednikom Paukom i sa mnom. Odgovorno tvrdim da nikakvih razgovara o Jakolišu i Blaževiću nije bilo. Jedina usputno spomenuta stvar je mlađi Jakoliš. Razgovor je bio uglavnom o daljnjoj suradnji, pogledima na dalmatinski nogomet, o mogućnostima i načinu rješavanja ostatka duga od Rukavine“, istaknuo je Karađole.

Dočekalo je Karađolu pitanje i je li spreman pustiti Jakoliša ako dođe prava ponuda. Odgovor je bio kratak i jasan: “Ne, nismo.“ uz dodatak: “Blaževića da. Ako dođe ponuda za njega mi njemu moramo omogućiti da se dalje razvija. Tu nema dileme, to je već poznata stvar. O Jakolišu nitko nije razmišljao, pa ni o ovom mlađem. Za druge igrače nema ponuda.“

Na prvo okupljanje stigli su: Blažević, Slavica, Mihaljević, J. Jelić (vratari), Georgievski, Kartelo, Tokić, J. Maleš, Malčić, D. Jelić, Pešić, Čulić, Krišto, Bačelić-Grgić, Fuštar, Brečević, Jakoliš, Aračić. Bili su i Slugan, Španja, Pekas, Deur, Čaleta, A. Živković, G. Živković, Fuštin, Tabula (svi iz omladinske škole), te dvojac iz Krke – Klarin i Vuković.

Opravdano nije bilo Husmanija koji je dobio dva dodatna slobodna dana, jer tek se vratio iz Makedonije gdje je nastupao za U-21 reprezentaciju u prijateljskim susretima. Direktor Karađole najavio je i kako će se igračima kojima je istekao ugovor – Medvid, Šubić, Vrcić, Božić, Bulat, Mihaljević, Radeljić, Spahija, Zoričić – razgovarati. Dodatni razgovori bit će i s Blaićem, Juričem (bili na prozivci) i Vukičevićem, kazao je direktor kluba napomenuvši kako je želju za odlaskom izrazio i Jurčević.

Nakon direktora čekali smo i trenera Vjekoslava Lokicu da ga priupitamo kakav je plan priprema. No, već prve Lokičine rečenice dale su nagovijestiti da su problemi ponovno itekako prisutni: “Vidjet ćemo što će se sve događati. Već danas, prvi dan, imamo problema. Zbog financijskih potraživanja pitanja je da li će igrači uopće danas izaći na trening. Općenito, vrlo je teška situacija, kako financijska tako automatski i igračka. Mislim da na ovaj način sigurno ne možemo niti konkurirati za opstanak u ligu, a kamoli što drugo. Da budemo otvoreni i jasni.“

I zaista na trening je izašao tek dio igrača. I to njih 20: Blaić, J. Jelić, Vuković, Pešić, Brečević, Zoričić, Radeljić, Sluga, Maleš, Španja, Pekas, Čaleta, Klarin, Deur, Tabula, Fuštin, A. Živković, G. Živković, Jakoliš, Jurič. Svi ostali otišli su sa stadiona, s pravom nezadovoljni zbog financijskih potraživanja, odnosno njihova nerješavanja.

Kapetan Blažević tek nam je kratko, u odlasku sa stadiona, kazao: “Sutra će se svatko od nas sastati s direktorom kluba. Ne možemo postavljati nikakve zajedničke rokove i zahtjeve zato što su i visine dugova prema svakom od igrača različite. Nadam se da ćemo ipak pronaći zajednički jezik s upravom, da ćemo što prije krenuti s treninzima“.

Kakav će biti rasplet tih razgovora možemo samo nagađati, no, vjerojatno će biti i onih koji će sigurno napustiti Šubićevac. Tek je počelo, a problema na Šubićevcu je već sada preko glave.

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2011. u 14:50
    Ti i kapula ste se nakrali novaca.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2011. u 14:49
    9 juniora a ispali iz lige skoro , moj Lokice ti si trener klaun. Nisi još dovea kamion splitskih mandrila, glupane pojebani.
    Obrisan korisnik
  • makijana5014.06.2011. u 23:32
    9 juniora a juniori bili među zadnjima!??
    makijana50
  • Obrisan korisnik14.06.2011. u 23:30
    Kapula daj momcima šolde dosta je tvog varanja.Ako nema novaca šta ti tu stojiš i čekaš ili si možda za lipe oči u klubu kao direktor neka te je sram!!!!
    Obrisan korisnik