Tenis

Mijačika brzopotezno za rođendan

Maja Giljanović • četvrtak, 16.06.2011.
Mijačika brzopotezno za rođendan

Kvalifikantica Teliana Pereira nije se pokazala osobito tvrdim orahom u susretu prvog kola 25.000 $ vrijednog ITF Challengera u Padovi protiv Ani Mijačike. Tučepljanka na svoj 24. rođendan nije gubila vrijeme, na terenu protiv Brazilke zadržala se jedva 70 minuta, ispustila samo četiri gema i izborila osminu finala. Tereza Mrdeža ostala je bez četvrtfinala 25-ice u Istanbulu, Cristina Dinu slavila je 6:4, 6:2.

Nakon što je u Gradu prije tri tjedna zapela u kvalifikacijama (Caregaro) Ani Mijačika je pronašla formu: Tučepljanka je koncem svibnja igrala četvrtfinale Maribora (Bona), a prošli tjedan bez izgubljenog seta dogurala do polufinala Campobassa (Knapp bez borbe).

Na 25.000 $ vrijednom ITF Challengeru u Padovi nastavila je u sličnom ritmu. Teliana Pereira svoje je učinila prolaskom kroz kvalifikacije, a protiv slavljenice - u srijedu je Mijačika proslavila 24. rođendan - pala je za jedva 70 minuta. U prvom setu 321. igračica svijeta Brazilku je ostavila na samo jednom gemu, a u drugom na tri i bez da se i oznojila izborila osminu finala protiv Kristine Mladenovic.

Vezane vijesti

18-godišnja Parižanka čiji je omiljeni igrač Mario Ančić postavljena je za sedmu nositeljicu, 269. je igračica svijeta, u veljači je jedan za drugim osvojila Challengere u Suttonu (Barthel) i Stockholmu (Rus), protiv Mijačike dosad nije igrala, a u prvom je kolu Paolu Cigui pobijedila 6:4, 6:4.

Padova, 1. kolo:
MIJAČIKA (Hrvatska) - Pereira (Brazil, q) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!