Nogomet

Pletikosa: "O svemu odlučuje Spartak"

Mišo Gulić • petak, 17.06.2011.
Pletikosa: "O svemu odlučuje Spartak"
Foto: Kristijan Komarica

Stipe Pletikosa u raskoraku je između želje za povratkom, prave prilike u inozemstvu, ali i ugovorne obveze sa Spartakom. Što je uopće realno za očekivati, ne zna ni on sam, ali ističe kako je jedini imperativ uhvatiti kontinuitet među vratnicama.

Ako bismo realno sagledali cijelu karijeru Stipe Pletikose, teško da bismo našli racionalan odgovor na pitanje - kako je moguće da vratar njegovih kvaliteta napravi toliko malo u svojoj karijeri ? Naravno, gledajući sve za što je bio predodređen, ali splet zaista nevjerojatnih okolnosti odnio ju tu šansu daleko od svjetala pozornice. Ipak, možda i on ugleda "svjetlo na kraju tunela" i to u svom dvorištu.

Novo "ukazanje" sanjaju i navijači Hajduka, barem gledajući Mamićeve "šuškave" argumente i svakodnevna zaista vrijedna pojačanja u nadi da će privući nekog na ime sentimentalnosti i ljubavi prema "bilom dresu". Argument kojim Splićani barataju je potencijalni status "živuće legende" u odnosu na činjenicu da budu "jedan od mnogih" u nekoj drugoj sredini.

Kako stvari stoje, jedini koji zaista gaji određene simpatije, jedini koji bi to zaista i učinio, jest Stipe Pletikosa, nekadašnja, sadašnja i vjerojatno buduća vratarska legenda Hajduka.

U intervjuu danom za Sportske novosti, Pletikosa je potvrdio kako ima dosta interesenata za njegove usluge: "Ponuda ima dosta, ali sve je to još u preliminarnoj fazi. Prijelazni rok još nije započeo i ima vremena za vaganje svih opcija."

Priča o Hajduku i eventualnom povratku uvijek je otvorena, a ni sam vratar nije imun na takvu opciju: "Već sam u nekoliko navrata kazao što mislim o tome. Hajduk je uvijek na posebnom mjestu, ali što će se događati ne ovisi ni o meni, ni o Hajduku. Spartak je taj koji odlučuje o svemu, jer me veže još jedna godina ugovora s njima."

Godine nebranjenja dosadile su i njemu pa ističe svoje prioritete glede sljedećeg angažmana: "Najvažnije je da se skrasim u sredini gdje ću braniti u kontinuitetu. To je važnije od svega drugoga."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vatreni8217.06.2011. u 22:37
    Stipe legendo.
    Vatreni82
  • Obrisan korisnik17.06.2011. u 22:36
    Stipe vrati se u Hajduka !!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2011. u 22:06
    Ma ništ od njega više, da je htio već je odavno mogao otići negdje gdje bi branio ovako se samo upropaštava.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2011. u 21:51
    E, moj Stipe, koja si ti budala... Vrati se doma, Hajduku očajnički trebaju pojačanja, ovo bi bio dobar korak.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2011. u 21:10
    Joj, a kakve je taj znal golove primat. Ko' onaj iz Tottenhama.
    Obrisan korisnik