Tenis

Čilić, Ljubičić i Karlović nastavljaju u utorak

Ivor Krapac • ponedjeljak, 20.06.2011.
Čilić, Ljubičić i Karlović nastavljaju u utorak
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski ogled Marina Čilića i Ivana Ljubičića, kao i nastup Ive Karlovića u prvom kolu Wimbledona započeli su ponedjeljak, ali zbog naleta kiše, neće biti dovršeni prvog dana turnira. Prije prekida koji je odgodio nastavak za utorak, Čilić i Ljubičić odigrali su dva seta, s po jednim za svakoga, dok je Karlović bio tek na početku svojeg dvoboja sa Srbinom Jankom Tipsarevićem...

Kako je bilo i najavljeno, već prvi dan najvećeg svjetskog turnira na travi donio je probleme s kišom, zbog koje je poslijepodne prekinut dio mečeva, koji će se nastaviti sutra, a dio nije ni započet. Kiša je počela padati kasno popodne, oko 18 sati po našem vremenu, a u tom trenutku na vanjskim terenima u akciji je bio hrvatski trojac u prvom kolu muškog ždrijeba.

Marin Čilić i Ivan Ljubičić su u hrvatskom dvoboju bili prekinuti u trećem setu, dok je Ivo Karlović prije kiše stigao odigrati samo gem protiv 23. nositelja Janka Tipsarevića, koji se očito oporavio u dovoljnoj mjeri nakon subotnje ozljede protiv Andreasa Seppija u finalu Eastbournea. Karlo je dobio prvi gem na svojem servisu, a prekid se dogodio nakon što je Srbin osvojio prvi poen u drugom gemu.

Vezane vijesti

Čilić je protiv Ljubičića mogao biti i u povoljnijoj poziciji. U prvom setu, koji je kasnije otišao na Ivanovu stranu sa 7:2 u tie-breaku, propustio je vodstvo od 5:3, sa servisom za set kod 5:4, ali bez dolaska do set-lopte. Druga dionica donijela je Marinov popravak, prošao je sa 6:3, a najvažniji dio posla obavio je breakom za vodstvo od 5:3.

Kišni prekid dogodio se nakon što je Ljubo zadržao servis u trećem gemu trećeg seta i time poveo s 2:1. Prije toga, Marin je imao četiri break-lopte u prvom gemu, četiri prednosti, ali iskusniji Hrvat spasio je sve i izdržao tu prijetnju. Na jednoj od šansi za break mu je jako pomogao i Čilić, s promašenim forhendom u izglednoj poziciji u servis-polju.

Kao i svima ostalima koji nisu na središnjem terenu, na kojem je krov omogućio nastavak igre, hrvatskom trojcu nije preostalo drugo nego čekati da kiša prestane. No, nakon nešto više od dva sata tanke nade da bi se možda moglo nastaviti, sve je ipak odgođeno za utorak.

Petra Martić u ponedjeljak nije ni dočekala svoj red. Martić se prvog dana u prvom kolu ženskog turnira trebala sresti s Amerikankom Vanijom King, ali taj ogled bio je u prvom valu odgođenih, među onima koji nisu ni započeli.

Wimbledon, tenisači, 20.6.2011., prvo kolo, prekinuto zbog kiše: Čilić (Hrvatska, 27) - Ljubičić (Hrvatska) 6:7(2), 6:3, 1:2, Karlović (Hrvatska) - Tipsarević (Srbija, 23) 1:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2011. u 00:43
    mogli su i natkrit nekoliko terena...
    Obrisan korisnik