Tenis

Mrdeža i Abramović u glavnom ždrijebu

Maja Giljanović • utorak, 21.06.2011.
Mrdeža i Abramović u glavnom ždrijebu

Anna Floris je pobijedila Silviju Njirić i pokvarila statistiku hrvatskih igračica u kvalifikacijama 25.000 $ vrijednog ITF Challengera u Rimu. Zagrepčanka je prvoj nositeljici uzela set, ali u nastavku je ostala na samo dva gema. Glavni turnir zato su izborile Tereza Mrdeža i Marija Abramović, Porečanka nije ni izlazila na teren protiv Caroline Pillot, a Abramović je otpor pete nositeljice Martine Gledačeve slomila u trećem setu.

Pročitala je Silvia Njirić u prvom setu igru 157. tenisačice svijeta Anne Floris, ali prva nositeljica 25.000 $ vrijednog ITF Challengera u Rimu izgubljeni prvi set (4:6) nadoknadila je silovitim nastupom u nastavku. Zagrebačka tinejdžerica nije izdržala u novom ritmu i u sljedeća dva seta osvojila je još samo po jedan gem.

Glavni ždrijeb izborile su zato Tereza Mrdeža i Marija Abramović. Mrdeža protiv šeste nositeljice Caroline Pillot nije ni izlazila na teren, Talijanka joj je predala zbog ozljede bez borbe, a Abramović je nadigrala petu nositeljicu Martinu Gledačevu. 200 pozicija bolje rangiranu Bugarku (402.) Zagrepčanka je pobijedila 6:2, 4:6, 6:3.

Ždrijeb glavnog turnira nije ih mazio: Mrdeža je izvukla prvu nositeljicu i pobjednicu nad Njirić Annu Floris, a Abramović sedmu nositeljicu i 236. igračicu svijeta Argentinku Paulu Ormacheu.

Abramović je prijavila i parove, 23-godišnjakinja i Francuskinja Laura Thorpe postavljene su za treće nositeljice i u prvom kolu igraju protiv Shiho Akite i Anne Schäfer.

Nakon Matee Čuture (Janković) u prvom kolu nastup na 10.000 $ vrijednom ITF Futuresu u Nišu u drugom je kolu kvalifikacija završila i Kristina Bekavac protiv Eme Polić (3:6, 1:6), ali treće je izborila Ivana Filipi. 19-godišnjakinja je u prvom kolu odmarala, u drugom je nadoknadila gubitak prvog seta, Danijelu Tomić pobijedila 3:6, 7:5, 6:1 i izborila susret za prolaz u glavni ždrijeb protiv Marte Stojanović.

Katja Milas se pakira iz Rumunjske. 17-godišnjakinja je nakon 6:3, 6:2 protiv Marije Panaite na otvaranju u drugom kolu kvalifikacija 10.000 $ vrijednog ITF Futuresa u Balsu ostala na samo dva gema protiv Alice Radu.

U švicarskom Lenzerheideu je Ani Mijačika, Tučepljanka u prvom kolu singla na 25.000 $ vrijednom turniru igra protiv Slovakinje Zuzane Zločove, a sa Švicarkom Amrom Sadiković u prvom kolu parova protiv Matejom Kraljevic i Sarah Moundir.

Tea Faber je u Izmiru, 21-godišnjakinja u prvom kolu 10.000 $ vrijednog ITF Futuresa igra protiv gruzijske kvalifikantice Viktorije Jorjoliani. Prijavila je i parove s Idil Haciraifoglu i u prvom kolu igra protiv trećih nositeljica sestara Hulije i Lutfiye Esen.

Rim, 2. kolo kvalifikacija:
ABRAMOVIĆ (Hrvatska, 13) - Gledačeva (Bugarska, 5) 6:2, 4:6, 6:3, MRDEŽA (Hrvatska, 12) - Pillot (Francuska) predaja Pillot bez borbe, NJIRIĆ (Hrvatska, 10) - Floris (Italija, 1) 6:4, 1:6, 1:6

Niš, 2. kolo kvalifikacija:
FILIPI (Hrvatska) - Tomić (Srbija) 3:6, 7:5, 6:1, BEKAVAC (Hrvatska) - Polić (Srbija) 3:6, 1:6

Bals, 2. kolo kvalifikacija:
MILAS (Hrvatska) - Radu (Rumunjska, wc) 1:6, 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!