Tenis

Karlović prošao skraćenim putem

Ivor Krapac • utorak, 21.06.2011.
Karlović prošao skraćenim putem
Foto: Davor Sajko

Ivo Karlović preskočio je početnu prepreku na Wimbledonu. Četvrti hrvatski reket probio se u drugo kolo prije uobičajenog kraja meča protiv 23. nositelja Janka Tipsarevića, uz Srbinovu predaju kod seta i breaka zaostatka...

Ozljeda u predjelu prepona i desnog kuka, koju je pretrpio u subotu u finalu Eastbournea protiv Andreasa Seppija, bila je previsoka prepreka za Janka Tipsarevića u dvoboju s Ivom Karlovićem u prvom kolu Wimbledona. Izaći na ogled s Karlom na travi redovito znači jako težak posao i za potpuno zdravog tenisača, a Tipsarević je ipak bio pod velikim upitnikom nakon nezgode iz finala Eastbournea - izdržao je nešto više od seta, uz predaju kod zaostatka od 7:5 i 3:1.

Ono što se odigralo prošlo je bez većih poteškoća za najvišeg tenisača na Touru. Ivo je u prvom setu mogao zaključiti stvar i nešto ranije, Tipsarević mu se na servisu kod zaostatka od 5:4 izvukao sa spašenom set-loptom (30:40), ali kada je breaknuo za 7:5, 23-postavljenom Srbinu je staza do pobjede postala još neprohodnija.

S prvim setom u rukama, Karlo je postao još rasterećeniji. U drugoj dionici breaknuo je ranije, za vodstvo od 3:1, a kako se pokazalo, taj gem bio je i posljednji u meču. Kako je Ivo servirao, Tipsarević bi se teško vratio u drugi set, a nadoknađivati dva seta zaostatka s ozljedom s kojom je ušao u meč bilo bi praktički nemoguća misija za 26-godišnjeg Beograđanina, koji će u srijedu proslaviti 27. rođendan.

Prije nego mu je Tipsarević predao, Ivo je bio serverski jako "vruć", s 14 asova i sveukupno devet izgubljenih poena u svojim servis-gemovima, što je odlična vijest uoči nastavka turnira. Podigne li još i ubačaj prvog servisa, koji je ovog utorka bio na solidnih, ali ne spektakularnih 63 posto, pred suparnike će postaviti još težu zadaću.

Sljedeći Karlov izazov bit će poljski kvalifikant Lukasz Kubot, 93. na svijetu, koji je prvo kolo prošao sa 6:4, 6:2, 3:6, 5:7 i 6:4 protiv iskusnog Francuza Arnauda Clementa, vlasnika pozivnice. Poljak je nadjačao Ivu u njihovom jedinom dosadašnjem međusobnom susretu, prije dvije sezone u polufinalu na zemlji Beograda, kada je slavio sa 7:6(0) i 6:2.

Kubot se ove godine na trećem Grand Slam turniru sezone već susreo s jednim Hrvatom, Kristijanom Mesarošem, kojeg je u drugom kolu kvalifikacija ispratio sa 6:2, 4:6 i 6:4. No, nije mu bilo lako - Mesaroš je u tom meču propustio 3:0 u trećem setu.

Wimbledon, tenisači, 21.6.2011., prvo kolo: Karlović (Hrvatska) - Tipsarević (Srbija, 23) 7:5, 3:1, predaja Tipsarevića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Cholo21.06.2011. u 22:16
    Karlović će najdalje dogurat'..
    Cholo
  • Obrisan korisnik21.06.2011. u 21:51
    vas dvojica zadnjih forumaša očito ne pratite tenis kad pišete takve gluposti.Tipsarević se ozlijedio u nedjeljnom finalu nekog turnira protiv seppija kojem je isto predao,,tako da sigurno nije oporavljen u ova 2 dana
    Obrisan korisnik
  • Lomax21.06.2011. u 17:12
    ovaj tipsarević je jedan od većih ljigavaca na touru
    Lomax
  • Obrisan korisnik21.06.2011. u 17:07
    mogao je tipsarević izgubit ko muško, a ne mi ovako besramno umanjit dobitak na kladi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2011. u 16:37
    tipsarevic nije imao srece sa zdrijebom.. pa jebote, koji to nositelj u prvom kolu grand slama ne bude favorit ni na kladama ni ikako :) karlovic je solidno odigrao skroz.
    Obrisan korisnik