Nogomet

Yobo ne želi natrag u Everton

Antonija Pavlić • utorak, 21.06.2011.
Yobo ne želi natrag u Everton

Nigerijski branič Joseph Yobo nada se konačnom dogovoru Evertona i Fenerbahčea, kako bi i sljedeće sezone igrao u Turskoj...

Nigerijski branič Joseph Yobo na posudbi u turskom Fenerbahčeu pokazao se kao vrlo dobar igrač i sjajno pojačanje u Fenerovoj zadnjoj liniji.

Zadovoljni odrađenim bili su i klub i igrač, zbog čega se Nigerijac nada novom angažmanu. No, mali problem predstavlja odšteta koju Everton traži za Yoboa. Navodno se cifra kreće oko 6 milijuna funti, što je više nego dvostruko veća cijena koju je Fenerbahče spreman platiti za igračeve usluge.

30-godišnjaku sada ostaje tek nadati se da će klubovi doći do sporazuma te da će i sljedeću sezonu moći odraditi u Turskoj. "Moja je budućnost u Fenerbahčeu", kaže. "Ne želim se vratiti u Everton jer sam sada uvidio razliku između igranja u momčadi koja se stalno bori za naslove i prosječne ekipe, a to mi je pomoglo da igrački napredujem."

"Šefovi u Turskoj zadovoljni su mojim prezentacijama i žele da nastavim igrati za njih. Radimo na tome da me Everton trajno prepusti Fenerbahčeu", zaključio je.

Od kada je 2002. stigao u Everton, Yobo je odigrao više od 250 utakmica i postigao osam golova, dok je u Fenerbačeu u sezoni 2010./2011. upisao 11 "kapica" te se u strijelce upisao jednom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.06.2011. u 23:03
    pa on oce da igra europske utakmice a to u evertonu nemoze nije mu za zamjerit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.06.2011. u 19:14
    lol mozda se fener bori za naslov u turskoj ali u usporedbi s evertonom mozda su prije oni prosjecni
    Obrisan korisnik