Nogomet

Porto preuzeo dosadašnji pomoćnik

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.06.2011.
Porto preuzeo dosadašnji pomoćnik

Novi trener nogometaša Porta, Vitor Pereira, vjeruje kako će momčad nastaviti rasti baš kao što je to radila pod vodstvom njegova prethodnika. Usporedbi i novih izazova, kaže, nimalo se ne boji...

Andre Villas-Boas u utorak je podnio ostavku i uputio se prema Otoku gdje bi uskoro trebao preuzeti ulogu stratega Chelseaja. Čelnici Porta s izborom novog trenera nisu željeli odugovlačiti i odluka je pala na 42-godišnjeg Vitora Pereiru.

Pinto da Costa, predsjednik Porta: "Odluka koju smo donijeli bila je jedini prirodan izbor. Želim i javno našem novom treneru zaželjeti sve najbolje. Odlazak Villas-Boasa je dio nogometa i života, a ovaj potez je među nama poznat već neko vrijeme. Znali smo točno što nam je činiti ukoliko ostanemo bez trenera."

Na službenom predstavljaju Pereira se morao suočiti s usporedbama sa svojim prethodnikom, no navijačima je obećao kako momčad odlaskom Villas-Boasa neće nazadovati.

"Pobjede i naslove nije donosio sam Andre. Porto je struktura i razmjena iskustva među nama je bila sjajna. Ja sam učio od njega i on je učio od mene."

Ciljevi ni u narednoj sezoni neće biti ništa manji, no Pereira se ne boji novih izazova. "Uspjesi koje je momčad postigla nasljeđe je čiji sam i ja bio dio. Upoznat sam dobro sa svima i to što su ciljevi visoki je sjajno jer je klub navikao na velike uspjehe. Nastavit ćemo zajedno rasti i pobjeđivati."

Promaknuće u prvog trenera, otkrio je, dio je njegova dugoročnog plana. "Nema boljeg kluba od ovog i u njemu želim uspjeti. Tu sam gdje želim biti. Želim zahvaliti predsjedniku na povjerenju. Nema predaha u izgradnji velikog kluba."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Showballs22.06.2011. u 19:05
    Nek mu je sa srećom i nek samo nastavi di je Villas-Boas stao... VAMOS PORTO! :)
    Showballs