Tenis

Nema odmora za hrvatske adute

Ivor Krapac • srijeda, 22.06.2011.
Nema odmora za hrvatske adute

Nakon što su prvo kolo dovršili u utorak, Ivan Ljubičić, Ivo Karlović i Petra Martić će novi nastup na Wimbledonu odraditi u srijedu. Mirjana Lučić će, pak, biti u akciji prvi puta, a kako govori vremenska prognoza, program bi mogla diktirati kiša...

Mirjana Lučić će posljednja od ovogodišnjih hrvatskih predstavnika u glavnom ždrijebu Wimbledona doći na red u prvom kolu. Mirjanin nastup protiv 24-postavljene Slovakinje Dominike Cibulkove je u utorak bio odgođen zbog pretrpanog rasporeda, što ga je izazvao kišni prekid u ponedjeljak poslijepodne, a u srijedu će hrvatsko-slovački ogled biti među prvima.

Lučić i Cibulkova će u 13 sati po našem vremenu otvoriti dan na terenu broj 15.

U isto vrijeme započet će i novi nastup Petre Martić, koja igra drugo kolo. Petrin dvoboj s 32. nositeljicom, Bugarkom Cvetanom Pironkovom, lanjskom wimbledonskom polufinalisticom, na rasporedu je na terenu broj 17.

Najavljena kiša

Utorak je bio suh, ali po najavama, srijeda donosi promjenu. Vremenska prognoza pokazuje da bi kiša mogla ometati program iza podneva, oko 14 sati po našem vremenu, pa kroz cijelo poslijepodne.

Navečer se očekuje razvedravanje.

Ivan Ljubičić i Ivo Karlović će svoje nastupe u drugom kolu muškog turnira morati čekati malo duže. Ljubo i Ukrajinac Sergiy Stahovsky bit će četvrti iza 13 sati po našem vremenu na terenu broj 18, a prije njih, igrat će Simone Bolelli i Stanislas Wawrinka, Ernests Gulbis i Dmitrij Tursunov, pa Angelique Kerber i Laura Robson.

Gulbis i Tursunov počeli su u utorak, prekinuo ih je mrak, a nastavit će kod 3:6, 6:3 i 5:5 iz kuta gledanja latvijskog tenisača.

Ivo Karlović i poljski kvalifikant Lukasz Kubot na rasporedu su kao treći iza 13 po našem vremenu na terenu broj 14. Čekat će završetak po jednog ženskog i muškog meča - prve će igrati Misaki Doi i Bethanie Mattek-Sands, a iza njih Juan Ignacio Chela i Alex Bogomolov Jr.

Ivan Dodig i Lovro Zovko će se u prvom kolu parova u trećem meču iza 13 sati po našem vremenu na terenu broj 9 sresti s trećim nositeljima, Indijcima Leanderom Paesom i Maheshom Bhupathijem.

Na središnjem terenu dan će otvoriti veteranke, 31-godišnja Venus Williams i devet godina starija Kimiko Date-Krumm, koje će zaigrati s početkom u 14 sati po našem vremenu. Slijede Rafael Nadal i Ryan Sweeting, pa Andy Roddick i Victor Hanescu.

Teren broj 1 će u 14 sati po našem vremenu otvoriti Tomaš Berdych i Julien Benneteau. Nakon njih, na redu je novi nastup Andyja Murraya, protiv Nijemca Tobiasa Kamkea, a dan će zaključiti Petra Kvitova i Anne Keothavong.

Foto: Stephane Martinache

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.06.2011. u 13:34
    Kiša će padati izgleda do 4-5 sati prema prognozama, tako da bi naši mogli tek sutra igrati.
    Obrisan korisnik
  • zrinkec22.06.2011. u 11:42
    Sretno naši :D
    zrinkec