Rukomet

Mataija: "Vraćam se korijenima!"

Sportnet • četvrtak, 23.06.2011.
Mataija: "Vraćam se korijenima!"

Novo lijevo krilo Rukometnog kluba Nexe je Vedran Mataija, rođeni Slavonac koji je cijeli život proveo u Istri.

Vedran je rođen 1988. godine u Virovitici, dolazi iz Rukometnog kluba Poreč, hrvatski je reprezentativac.
"Tako je. Igram lijevo krilo iako sam u nekim situacijama u Poreču igrao i na poziciji srednjeg vanjskog. Od malena sam u Poreču, bio sam samo šest mjeseci na posudbi u Umagu zbog većeg broja utakmica u mlađoj kadetskoj kategoriji. Rođen sam u Virovitici, imam puno rodbine u Slavoniji. I zbog toga mi je posebno drago što dolazim u Našice."

Znači povratak korijenima?
"Pa da, nakon toliko godina... Otišao sam iz Virovitice praktički čim sam rođen, cijeli sam život u Poreču, a sada idem nazad, vraćam se korijenima!"

Ambicije i planovi...
"Drago mi je da sam došao u velik i ambiciozan klub, drago mi je što ćemo igrati Regionalnu ligu u kojoj ćemo imati puno jakih utakmica. Cilj mi je što više napredovati, igrati i raditi kako bi bio što bolji."

Našice i suigrači u klubu...
"U Našicama sam bio puno puta, još od onih kvalifikacija za Prvu ligu. Od suigrača više-manje poznajem sve. Najviše sam se družio s Markotićem i Blaževićem, posebno u posljednje vrijeme u reprezentaciji. Nikolu Kedžu poznajem iz juniorske reprezentacije, Matu Šunjića također."

Seniorska reprezentacija...
"Bila mi je iznimna čast igrati za reprezentaciju, prvo na Europskom prvenstvu, a kasnije i pred domaćom publikom u Poreču protiv Litve. Ispunio mi se dječački san, igrati za svoju zemlju na velikom natjecanju i pred domaćom publikom. Prekrasno, nitko sretniji od mene."

Regionalna liga, Kup EHF-a, Premijer liga, Kup Hrvatske...
"Bit će puno utakmica i to mi je izuzetno drago. Imat ćemo jak ritam i treba se što bolje pripremiti za napore koji nas očekuju u sezoni. Pripreme treba odraditi na najbolji mogući način i nadam se da će nas zdravlje poslužiti. Momčad je odlično posložena, dosta je mlađih igrača. Klub je ambiciozan, stvarno se veselim igranju za RK Nexe."

tekst Vjekoslav Mahovlic, www.rknexe.hr

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.06.2011. u 23:09
    Maaaaallllliiiii....koja faca....!!!! Lasie se vraća kući :-) pozz od novog OS stanovnika :-)
    Obrisan korisnik