Košarka

Bird: "Baraća bismo mogli odmah koristiti"

Ante Zovko • petak, 24.06.2011.
Bird: "Baraća bismo mogli odmah koristiti"
Foto: Bruno Blumenschein

Hrvatski centar Stanko Barać pod budnim je okom direktora košarkaših operacija Indiana Pacersa i legende Celticsa Larryja Birda.

Indiana Pacersi još su na draftu 2007. izabrali Baraća, ali je on ostao u Europi. Trenutačno je član španjolske Caje Laboral, a ovog ljeta aktualiziran je njegov odlazak "preko bare" jer Pacersima treba igrač za reket.

Da je tome tako, potvrdio je i direktor košarkaških operacija Pacersa i bivši trener Larry Bird.

"Želimo da nam se Barać ubrzo pridruži. Mislim da će se to uskoro i ostvariti. Puno bi nam pomogao. Mlad je, ali postaje sjajan igrač i nadam se da će u bliskoj budućnosti biti dio naše momčadi. Mogli bismo ga koristiti odmah."

Problem bi mogla biti odšteta koju bi u tom slučaju Pacersi morali isplatiti španjolskom klubu jer Barać ima ugovornu obvezu do 2015. godine. Caja bi u slučaju eventualnog odlaska u NBA tražila odštetu od milijun i pol dolara.

Bird je otkrio i kada Širokobriježanina očekuje u dresu Indiane. "Što prije, to bolje. Ipak, najrealnije je govoriti o sljedećem ljetu."

Vjerojatno je to i bolja opcija jer je sve izvjesniji lockout u NBA ligi zbog nemogućnosti dogovora oko kolektivnog ugovora vlasnika i igrača. Postojeći ugovor vrijedi do 30. lipnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.06.2011. u 23:35
    Stanku bi dobro došla još jedna sezona "kaljenja" u ACB ligi i onda neka se uputi u Indianu...kakvo je sranje Indiane sa centrima, njima bi Barać dobro došao...sretno Stanko...
    Obrisan korisnik
  • manu25.06.2011. u 14:28
    Po meni je bolji igrač od Tomića.Snažniji je, hrabriji u kontaktu, bolji u obrani.Ante je malo profinjeniji, ali teško da bi mu to prolazilo u NBA-u
    manu
  • Obrisan korisnik24.06.2011. u 23:11
    Stanko bi mogao imati dobru nba karijeru. Nece biti nesto posebno, ali kao koristan igrac rotacije, za jedno 20-25 min. ce biti odlican. Danas u nba ako mozes igrati dobru obranu i pogoditi vanjski sut uvik ces imati minutazu. Pogledajte samo Gibsona i Haslema, koliko su korisni za svoje ekipe... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • randy marsh24.06.2011. u 21:01
    Barać bi imao minutažu Ašika iz Chicaga, u najboljem slučaju
    randy marsh
  • Zdren24.06.2011. u 19:48
    nema kaj, realistični komentari
    Zdren