Tenis

Nadal nastavlja u subotu

Tomislav Novosel • subota, 25.06.2011.
Nadal nastavlja u subotu
Foto: EPA

Neumorna wimbledonska kiša ponovo je pokvarila planove organizatorima najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu, te ćemo pobjednike pet susreta trećeg kola, čija smo imena trebali saznati u petak, biti primorani pričekati do subote. Ono što, međutim, sigurno znamo, jest da je hrvatski tenis u trećem kolu Wimbledona ostao i bez svojeg posljednjeg predstavnika.

Prvi meč dana na centralnom terenu bio je onaj Andyja Roddicka i Feliciana Lopeza, u kojem se favorizirani Amerikanac i osmi nositelj nije baš proslavio. Odlični Španjolac ispratio je Roddicka iz Wimbledona glatkom pobjedom u tri seta. Dva izvrsno odigrana tie-breaka i rano oduzeti servis u trećem setu, bila su dovoljna za prolaz Lopeza u četvrto kolo, gdje ga očekuje pobjednik dvoboja Monfils - Kubot, čiji je nastavak, pri rezultatu 1:1 u setovima, zbog kiše odgođen za subotu.

Španjolac je došao do prve pobjede u osam dosadašnjih susreta s Roddickom, te nije krio oduševljenje ostvarenim rezultatom: "Vrlo sam sretan, ovo je velika pobjeda za mene", izjavio je nakon meča i dodao: "Pobjeđivao sam do sad neke odlične igrače, ali pobjeda nad Roddickom na wimbledonskoj travi je nešto stvarno posebno.", zaključio je zadovoljni Lopez.

Nakon dvoboja Roddicka i Lopeza, nešto poslije 20 sati po našem vremenu, na središnjem terenu uslijedio je main event trećeg kola. Ivan Ljubičić odigrao je dobar i hrabar meč protiv četvrtog reketa svijeta, favoriziranog Škota i ljubimca publike Andyja Murraya. Ljubo je u susret ušao hrabro, te prvim breakom u meču odmah dao do znanja Murrayu kako ne misli jeftino prodati svoju kožu.

Britanac je do kraja prvog seta ipak uspio preokrenuti rezultat u svoju korist, ali to nije pokolebalo Ljubičića, koji uzima drugi set i izjednačava rezultat. Murray koristi Ivanov pad koncentracije i uvjerljivo osvaja treći set, da bi u četvrtom Ljubičić ponovo uspostavio ravnotežu i izborio rulet trinaeste igre, koja, nažalost, na kraju ipak odlazi na stranu Škota. Murraya u četvrtom kolu čeka Richard Gasquet, koji se lako obračunao s Bolellijem, te u prva tri kola svojim protivnicima nije ispustio ni seta.

U danas nastavljenim susretima, David Ferrer i Bernard Tomic uspjeli su preokrenuti jučerašnje zaostatke i doći do pobjeda protiv Harrisona, odnosno Andrejeva, dok je Jürgen Melzer u tie-breaku četvrtog seta bio uspješniji od Tursunova, te tako izborio nastup u sljedećoj rundi, u kojoj ga očekuje Belgijac Xavier Malisse. Šesti nositelj Tomas Berdych na pragu je pobjede protiv američkog kvalifikanta Alexa Jr. Bogomolova. Čeh vodi 4:3 u trećem setu, te ga do plasmana u četvrto kolo dijele samo dva gema, s obzirom da je prva dva seta uspješno riješio u svoju korist.

Svjetski "broj jedan" i prvi nositelj Rafael Nadal, tek je nakon tie-breaka došao do prvog seta protiv svojeg "krvnika" iz 2005. godine, Luksemburžanina Gillesa Mullera, dok Juan Martin Del Potro također vodi protiv 15. nositelja Gillesa Simona. Del Potro je teškom mukom, tek nakon trinaeste igre uzeo prvi set, no u drugom Francuz ima 4:2, te će zasigurno do kraja biti tvrd orah za Argentinca.

Wimbledon, muški, drugo kolo, nastavak:
Ferrer (ŠPA, 7) – Harrison (SAD) 6:7, 6:1, 4:6, 6:3, 6:2
Tomic (AUS) – Andrejev (RUS) 4:6, 5:7, 6:3, 6:4, 6:1
Melzer (AUT, 11) – Tursunov (RUS) 6:3, 2:6, 7:6, 7:6

Wimbledon, muški, treće kolo:
Murray (GBR, 4) – Ljubičić (CRO) 6:4, 4:6, 6:1, 7:6
Lopez (ŠPA) – Roddick (SAD, 8) 7:6, 7:6, 6:4 Gasquet (FRA, 17) – Bolelli (ITA) 6:2, 6:3, 6:4

Wimbledon, muški, treće kolo, nastavak 25.06.:
Monfils (FRA, 9) – Kubot (POL) 3:6, 6:3, 3:3
Berdych (CZE, 6) – Bogomolov (SAD) 6:2, 6:4, 4:3
Del Potro (ARG, 24) – Simon (FRA, 15) 7:6, 2:4
Nadal (ŠPA, 1) – Muller (LUX) 7:6
Fish (SAD, 10) – Haase (NED) subota 25.06.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!