Tenis

Vekić uspješna i na travi

Maja Giljanović • subota, 25.06.2011.
Vekić uspješna i na travi

Nakon osmine finala juniorskog Roland Garrosa u debiju na Grand Slam turnirima talentirana Osječanka Donna Vekić koja u utorak slavi tek 15. rođendan uspješno je otvorila i nastup na wimbledonu. 36. juniorka i 843. seniorka svijeta krenula je pospano i prvi set od Jovane Jakšić izgubila 1:6, ali jednom kad je proigrala protiv devete je nositeljice okrenula na 6:3, 6:4.

Najmlađa koja je u Parizu izborila osminu finala Donna Vekić je uspješno otvorila i nastup na svom prvom Wimbledonu u karijeri. 36. juniorku svijeta ždrijeb nije mazio, u prvom je kolu izvukla tri godine stariju devetu nositeljicu Jovanu Jakšić koja je na ovotjednoj rang-listi juniorki 22 pozicije bolje rangirana.

Osječanka koja 28. lipnja slavi tek 15. rođendan pospano je krenula i prvi set za jedva 20 minuta izgubila 1:6. Slabo je igrala nakon drugog servisa, osvojila samo 13 % poena nakon promašenog prvog, izgubila dva svoja servisa, a dvije break-lopte na servis Beograđanke nije iskoristila.

Vezane vijesti

U nastavku je, međutim, Vekić proigrala i iznova pokazala zbog čega ju je pod svoje uzela prestižna Akademija Lagardere u kojoj su među ostalima stasale i Justine Henin i Amelie Mauresmo.

U drugom je setu osvojila 82 % poena nakon prvog i 55 % nakon drugog servisa, spasila dvije break-lopte i uzela jedan servis Jakšić (6:3), a u trećem je presudila igra nakon drugog servisa. Vekić je osvojila 59 % poena nakon svog i 92 % nakon drugog servisa protivnice i na koncu nakon sat i pol okrenula na 6:3, 6:4.

U drugom kolu Vekić čeka bolju iz susreta između Christine Makarove i Barbore Krejčikove. Amerikanka je 43. juniorka svijeta i dosad se nisu sastajale, a protiv Čehinje koja na 63. mjestu uživa u renkingu karijere izgubila je prije dvije godine u Mostaru (3:6, 2:6).

Wimbledon, juniorke, 1. kolo:
VEKIĆ (Hrvatska) - Jakšić (Srbija, 9) 1:6, 6:3, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!