Vodeni sportovi

Laure Manaudou najavila povratak

Branimir Markota • ponedjeljak, 27.06.2011.
Laure Manaudou najavila povratak

Izgleda da je u posljednje vrijeme u plivačkom svijetu u modi vratiti se svom iskonskom zanatu nakon što se iz njega povučete. Tim stopama su nedavno krenuli plivački velikani Ian Thorpe, Libby Trickett i Janet Evans. Njihovim putem će i velikanka francuskog plivanja Laure Manaudou.

Olimpijska pobjednica, višestruka svjetska i europska prvakinja, Laure Manaudou ponovno je u sedlu. Naime, za francuski list Le Journal du Dimanche, plivačica je izjavila da se vraća aktivnom plivanju i da želi nastupati na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine: "Da, vratila mi se volja za natjecanjem. Trebam vremena. Još nisam na pravom natjecateljskom nivou, ali radim na tome."

Podsjećamo da se Manaudou oprostila od aktivnog plivanja u rujnu 2009. godine nakon razočaravajućeg nastupa na Olimpijskim igrama u Pekingu godinu ranije. Na novinarski upit o nastupu u Londonu rekla je: "Svaki plivač koji je nastupao na Olimpijskim igrama želi se vratiti, ali to je dugačak put. Najprije se trebam kvalificirati."

Olimpijska pobjednica na 400 metara slobodno iz Atene odlučila se odreći discipline u kojoj je dosada imala najviše uspjeha i posvetiti kraćim disciplinama na 100 i 200 metara: "Cilj mi je nastupati na 100 i 200 metara slobodnim stilom te leđno. 400 metara je završena priča. To je preduga disciplina za mene."

Tako će 24-godišnja Francuskinja čija karijera neodoljivo podsjeća na francusku atletsku divu Marie-Jose Perec ponovno uskočiti u plivačko odijelo, a uskoro ćemo saznati hoće li i njezin povratak uroditi plodom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!